DA Heerde man of the match

Eindstand van de DA Drogisterij & Parfumerie Heerde man of the match tijdens het duel tegen Wilsum, van zaterdag 10 oktober 2020 (eindstand 2-4!):

1. Christijan Vonderman 16 punten
2. Sven Veldhuis 11 punten
3. Gert Jan Barneveld 9 punten
4. Rowin Moerenhout 6 punten (o.a. 1x 5 punten)
5. Robert Jan van den Hoek 6 punten (o.a. 1x 4 punten)
6. Mathijs Logtenberg 5 punten
7. Michiel de Gooijer 4 punten
8. Hein Dezijn 3 punten
9. Overige spelers 0 punten

Eindstand DA Drogisterij & Parfumerie Heerde speler van het verkorte seizoen 2020/2021 na 2 wedstrijden:
1. Christijan Vonderman 10 superpunten
2. Gert Jan Barneveld 7 superpunten
3. Sven Veldhuis 4 superpunten
4. Jochem Tellegen 3 superpunten
5. Dennis Bijsterbosch 2 superpunten (10 punten in totaal)
6. Rowin Moerenhout 2 superpunten (7 punten in totaal)
7. Mathijs Logtenberg 1 superpunt (11 punten in totaal)
8. Robert Jan van den Hoek 1 superpunt (6 punten in totaal)
9. Overige spelers 0 superpunten

De eindstand van de Primera speler van het jaar SEH 1*, het ingekorte seizoen 2019/2020 is hier te bekijken (word) of bekijk hier de puntendeling (excel).

De eindstand van de Primera speler van het jaar SEH 1*, seizoen 2018/2019 is hier te bekijken (excel).

*Vanaf de zomer van 2020 is DA Parfumerie en Drogisterij Heerde de nieuwe sponsor van de man of the match!

 

Uitleg puntentelling/spelregels DA Heerde man of the match:

De DA Heerde man of the match wordt iedere thuiswedstrijd van SEH 1 verkozen. Vier ´vaste volgers´ van het team mogen aan de vijf beste spelers punten geven: 5 punten voor de beste, 1 punt voor de nummer vijf. Deze beoordeling wordt gedaan tegen het einde van de betreffende wedstrijd. De beoordelingen worden doorgestuurd naar de omroeper en door hem verzameld en opgeteld. Hij meldt na de wedstrijd nog wie de DA Heerde man of the match is geworden. De winnaar ontvangt een tasje of pakket van de sponsor met daarin een aantal artikelen. Bij het wedstrijdverslag op de site wordt er ook vermeld wie de DA Heerde man of the match is geworden.

Bij een gelijk aantal punten wordt er gekeken naar wie er het vaakste de hoogste beoordeling heeft gehad. Als voorbeeld: er zijn twee spelers die 12 punten hebben gekregen. De ene kreeg 2x5 en 1x2 punten en de andere 3x4 punten. In dit geval wint dan de speler met de 2x5 punten, omdat dit de hoogst(e) (mogelijke) beoordelingen zijn. Mocht dit toevalligerwijs helemaal gelijk zijn (bijna onmogelijk), dan krijgen beide spelers dezelfde eindklassering. Deze methode geldt niet alleen voor de positie van de man of the match, maar om de gehele top vijf te bepalen. Dit heeft dan weer te maken met het totaalklassement.

Want naast een ranglijst per wedstrijd is er ook een totaalklassement. De prestaties van iedere thuiswedstrijd worden bij elkaar opgeteld en hier vloeit een tussen/eindstand uit. Dat werkt als volgt: de DA Heerde man of the match ontvangt voor het totaalklassement 5 superpunten, de nummer twee krijgt 4 superpunten, teruglopend naar de nummer vijf, die één superpunt krijgt. Daarom is het ook belangrijk om een top vijf, zoals in de alinea hierboven genoemd, samen te stellen.

Mochten er in de totale tussen/eindstand twee spelers of meer gelijk staan, dan wordt er gekeken naar het totaal aantal behaalde punten per persoon. Dit zijn dus alle individuele beoordelingen van iedere thuiswedstrijd tot dat moment bij elkaar opgeteld. Mocht dat nog geen uitsluitsel geven, dan wordt er tot slot gekeken naar wie het vaakste DA Heerde man of the match is geworden. Degene die het vaakst deze prijs heeft gewonnen eindigt dan boven de teamgenoten met hetzelfde aantal superpunten. Mocht dit allemaal geen uitsluitsel geven, dan eindigen de spelers gelijk.

De tussenstand van het totaalklassement zal na iedere thuiswedstrijd worden bijgewerkt op de website. Vanzelfsprekend komt hier ook het eindklassement op te staan.

Want aan het eind van het seizoen, als alle competitiewedstrijden en eventuele beslissingswedstrijden zijn gespeeld, wordt het totaal/eindklassement opgemaakt. De winnaar, degene met de meeste superpunten, mag zich dan DA Heerde speler van het seizoen noemen en zal daarvoor gehuldigd worden en een passende prijs in ontvangst nemen…

Vragen of opmerkingen? Neem contact op met de omroeper van dienst, Anton van Noorel: prcommissie@vvseh.nl