SEH ruim voorbij EZC

Zaterdag 01 december 2018

Het eerste elftal van SEH heeft zaterdagmiddag drie belangrijke punten meegenomen uit Epe. De ploeg van trainer Pascal Diender nam pas in het laatste half uur afstand van thuisploeg EZC en won uiteindelijk ruim met 1-4.

Op voorhand een lastig karwei zo in Epe voor de Heerdenaren, dat vorig seizoen in twee rechtstreekse duels geen enkele keer wist te winnen van de manschappen van trainer Frank Spijker.

Dat SEH maar al te graag een passend vervolg wilde geven aan de goede serie (0-1 winst bij WZC; 3-0 winst op EFC), bleek wel uit de openingsfase, waarbij de ploeg duidelijk het initiatief nam en via goed voetbal tot een aantal mogelijkheden kwam. De openingstreffer liet dan niet lang op zich wachten. Erik Barneveld was het eindstation van een aanval waaraan zeker 20 balcontacten van SEH aan vooraf gingen: een droge schuiver in de korte hoek leverde vervolgens de 0-1 op.

In de fase na de snelle openingsgoal werd het inzicht van de jeugdige scheidsrechter Van Gelder een aantal keren op de proef gesteld, waarbij hij een aantal situaties waar geel op zijn plaats was af deed met een vermaning en een wel hele lompe charge van EZC’er Vijge slechts bestrafte met een gele kaart. Toch liet SEH zich enigszins imponeren door de strijdwijze van de Epenaren. De wedstrijd stond daardoor na 25 minuten zo maar op zijn kop, toen Krijgsman gepruts in de Heerdese achterhoede af kon straffen met een bekeken schuiver: 1-1. Vanaf die fase tot aan met de rust was er ineens sprake van een gelijkwaardige wedstrijd tussen beide ploegen, waarbij SEH met name zichzelf te kort deed door mee te gaan in het spel van de thuisploeg en ver weg bleef van het niveau wat in het eerste kwartier getoond werd.

Werk aan de winkel dus voor SEH na rust, waar Hermen de Jager in het veld kwam voor verdediger Marthijn van der Steege, op jacht naar een hernieuwde voorsprong en een belangrijke overwinning. Tumult op het sportpark ontstond er opnieuw na 55 minuten spelen, toen Rowin Moerenhout slachtoffer werd van een bikkelharde charge van Bosman, maar een ingooi sléchts de enige uitspraak was van referee van Gelder.

Diezelfde Moerenhout eiste slechts vijf minuten later wel een hoofdrol op, toen hij vanaf eigen helft het middenveld in kon dribbelen en uit mocht halen. Zijn inzet werd van richting veranderd, waardoor SEH (met enig fortuin) opnieuw op voorsprong kwam in Epe: 1-2. Een belangrijke goal voor SEH, op een misschien nog wel belangrijker moment in de wedstrijd. Want vanaf de hernieuwde voorsprong hervond SEH de energie in het duel en leken de krachten langzaam maar zeker weg te vloeien bij het team van trainer Spijker.

EZC ging in het slot nog wel op zoek naar een tweede treffer, maar echt in verlegenheid werd doelman Gert Jan Barneveld niet gebracht door de Epenaren. De thuisploeg bleef 90 minuten lang volharden in het spelen van de lange bal en opportunistisch (en soms hard) spel, maar buiten de gelijkmaker om leverde dat geen enkele kans op. Daarom was het ook niet heel vreemd dat Sven Veldhuis na 74 minuten spelen eindstation was van een fraaie SEH aanval. Erik Barneveld kon vanaf link strak en hard voorzetten, waarbij invaller Veldhuis leep met buitenkant voet voor de 1-3 kon zorgen.

In de absolute slotfase was het vervolgens nog Wessel van der Most die alles en iedereen van EZC zijn hielen liet zien, het overzicht bewaarde en zodoende Harmen van Oene in staat kon stellen om ook zijn goal mee te pikken: 1-4.

Uiteindelijk een zeer welkome en overwinning van SEH in Epe, maar toch ook zeker een duel waaruit de ploeg van Diender lering moet trekken (minuut 20 tot 45) voor het restant van de competitie.

Aanstaande zaterdag ontvangt SEH in eigen huis voor de laatste competitiewedstrijd in 2018 op Sportpark ´De Eeuwlanden´ Prins Bernhard. Aanvang van dat duel is 14.30 uur!

Opstelling SEH: Gert Jan Barneveld; Rowin Moerenhout, Michiel de Gooijer (C), Marthijn van der Steege (45. Hermen de Jager), Owen Niemeijer; Harmen van Oene, Mathijs Logtenberg, Dennis Bijsterbosch; Erik Barneveld, Sander Draaijer (61. Sven Veldhuis), Wessel van der Most

Toeschouwersaantal: circa 200

Gele kaarten SEH: 44. Van Oene, 59. Bijsterbosch, 82. Van der Most