Ballenmeisjes SEH zien dames PEC winnen

Maandag 26 november 2018

Of het komt door het uitstekende werk van de ballenmeisjes? Dat is lastig aan te geven, maar het zal ongetwijfeld geholpen hebben... ;) De vrouwen van PEC hebben afgelopen weekend hun wedstrijd in de Eredivisie gewonnen van Ajax met 3-1. De meiden van de SEH MO13-1 waren tijdens die wedstrijd de ballenmeisjes.

Het team had als plan om als uitje naar de wedstrijd te gaan. Toen PEC werd gemaild, kwam echter de mededeling dat voor de wedstrijd nog ballenmeisjes werden gezocht. Over die vraag hoefde in Heerde natuurlijk niet lang over nagedacht te worden.

Het complete team met begeleiding was afgelopen vrijdag daarom aanwezig in het MAC3PARK stadion. Ze werden ontvangen in de centrale hal van PEC Zwolle. Terwijl de begeleiders naar het spelershome gingen om op te warmen, kregen de ballenmeisjes in een vergaderruimte uitleg over ‘het ballenmeisje zijn’. Waar ze op moesten letten en waar de meiden moesten staan, bijvoorbeeld. Tijdens de wedstrijd stonden de speelsters dus heel dichtbij het veld. In volle concentratie, mocht er een bal aangegooid moesten worden.

Als verrassing mochten de meiden tijdens de rust op het hoofdveld rondrennen en een balletje in het doel trappen en na afloop stond het team vooraan om handtekeningen te vragen aan de PEC-speelsters. Menig foto werd gemaakt!

Met ruim 1400 toeschouwers was het een koude, maar gezellige en sfeervolle avond in het Mac3Park stadion. Met een mooie 3-1 overwinning voor de dames van PEC als het resultaat. Niet alleen het MO13-1 team van SEH was aanwezig, ook andere meiden van de voetbalvereniging uit Heerde zaten op de tribune om naar de wedstrijd te kijken. Ondanks de kou hebben de meiden er volop van genoten!

Tijdens de avond zijn verschillende foto’s gemaakt door Paddy van Alfen. De afbeeldingen zijn hier te bekijken, in het speciaal daarvoor aangemaakte album.