SEH ruim langs EFC´58

Zaterdag 24 november 2018

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdagmiddag een ruime overwinning geboekt. Op het eigen sportpark ´De Eeuwlanden´ waren de mannen van trainer Pascal Diender te sterk voor de gasten, EFC´58 uit Ermelo: 3-0.

Op voorhand leek het een bijzonder aardig duel te worden tussen twee ploegen in de subtop. De nummer vier moest het immers opnemen tegen de  nummer vijf. Het zou dus een kwestie worden van aanhaken of afhaken. SEH deed dat in dezelfde opstelling als vorige week, de fijne 0-1 overwinning in de gemeentederby bij WZC Wapenveld.

Het begin van de wedstrijd was heel aardig. Beide ploegen probeerden de aanval te zoeken, waardoor er veel ruim lag op het middenveld. Mathijs Logtenberg kreeg na tien minuten spelen een vrije schotkans, maar zijn poging ging over het doel. Ook Jeremy van de Beek wist na een prima pass van Sander Draaijer niet te scoren. Dat deed Erik Barneveld na een klein kwartier wél. Hij kreeg daarbij veel hulp van de tegenstander. Doelman Kevin Schuur raakte bij zijn uittrap een teamgenoot, waarna de bal in de voeten van Barneveld kwam. Hij kon de bal vervolgens simpel in het lege doel tikken. Even daarna was Sander Draaijer gevaarlijk; hij zag dat zijn corner in één keer op de paal eindigde. Vervolgens kreeg EFC meer grip op de wedstrijd en zelf ook hele flinke mogelijkheden, met name via Joey Termaat en Jorick Pluim. Maar gescoord werd er voor rust niet door de ploeg uit Ermelo, mede dankzij goed optreden van doelman Gert Jan Barneveld.

Vlak na rust kregen beide ploegen goede mogelijkheden, maar uiteindelijk kwam SEH na een klein uur spelen op 2-0: Sander Draaijer schoot na een knappe individuele actie raak. EFC probeerde het in het resterende half uur wel, kreeg ook mogelijkheden, maar de ploeg kwam wederom niet tot scoren. Dat lukte SEH in de slotfase nog wel. Harmen van Oene werd bij een voorzet naar beneden getrokken door aanvoerder Bas Eijssens. Invaller Sven Veldhuis ging achter de bal staan en schoot onberispelijk binnen: 3-0. Even daarvoor en daarna kregen beide teams nog goede kansen. Invaller Thomas van den Hoorn was vlakbij een doelpunt voor EFC met een mooi afstandsschot, terwijl een andere SEH-invaller Kristian Stijf ook nog in de buurt van een doelpunt was. Uiteindelijk bleef het bij 3-0 en kon scheidsrechter Van Beek na ruim negentig minuten fluiten voor het einde van de wedstrijd.

Een uitstekende overwinning voor SEH op een directe concurrent. De blauwwitten gingen duidelijk veel beter om met de kansen die ze kregen. Dankzij de overwinning blijven de Heerdenaren bovenin de ranglijst meedoen. Volgende week wacht een derby, in Epe tegen EZC´84. Aanvang van dat duel is 14.30 uur. Alle support is welkom!

Opstelling SEH: Gert Jan Barneveld; Rowin Moerenhout, Marthijn van der Steege, Michiel de Gooijer, Owen Niemeijer; Harmen van Oene, Mathijs Logtenberg (67. Sven Veldhuis), Dennis Bijsterbosch; Jeremy van de Beek (55. Wessel van der Most), Erik Barneveld en Sander Draaijer (72. Kristian Stijf)

Aantal toeschouwers: circa 150

Primera man of the Match: Mathijs Logtenberg