SEH verliest in derby van VEVO

Zaterdag 10 november 2018

Het eerste elftal van SEH uit Heerde is zaterdagmiddag tegen een pijnlijke nederlaag opgelopen. Op het eigen sportpark ´De Eeuwlanden´ kwamen de blauwwitten nog wel op voorsprong in de derby tegen VEVO, maar het waren uiteindelijk de bezoekers die de punten mee mochten nemen naar Veessen: 1-2.

Het was gezellig druk op het sportpark en dat was natuurlijk niet zomaar. Een regelrechte gemeentederby werd er gespeeld. Op voorhand stond SEH op de ranglijst een aantal posities hoger dan VEVO, maar de bezoekers leken de stijgende lijn de afgelopen weken gevonden te hebben. Trainer Pascal Diender stelde één andere naam op in de basisopstelling in vergelijking met de vorige wedstrijd, de nederlaag tegen ´t Harde: Sven Veldhuis was niet fit genoeg om te starten en Hermen de Jager begon op het middenveld.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor SEH. De ploeg voetbalde makkelijker en won de meeste duels. Maar veel uitgespeelde kansen waren er niet; het team moest het vooral hebben van dode spelmomenten. VEVO loerde op de omschakeling met onder meer de gevaarlijke Jeroen Bronsink voorin, maar kwam er in het eerste kwart van de wedstrijd niet aan te pas. De thuisploeg kreeg vooral veel corners. Uit hoekschop nummer zes wist Harmen van Oene overtuigend binnen te koppen. Maar na het doelpunt leek de rem erop te komen bij SEH. Bronsink was vlak na de 1-0 met een schot op de lat al dicht bij de gelijkmaker. Even later kon hij wel juichen, na een fantastisch afstandsschot. Nadat Willem Rakhorst vlak voor rust bijna VEVO nog op voorsprong wist te zetten, konden beide ploegen gaan rusten.

Ook in de tweede helft werd SEH bijna alleen maar gevaarlijk uit de vele corners die de ploeg kreeg. Jeremy van de Beek zag zijn inzet nog gekeerd worden op de doellijn en ook Harmen van Oene kon na een uur spelen zijn tweede van de middag net niet maken. Nog geen minuut later lag de bal er aan de andere kant wel in. Julius Rakhorst kopte een vrije trap van Roald van Bessen prima binnen. De thuisploeg probeerde daarna aan te zetten, ging mede dankzij een aantal wissels aanvallender spelen, en was ook in de buurt van de gelijkmaker. Maar onder meer Michiel de Gooijer, wederom uit een corner, wist niet te scoren.

In de absolute slotfase probeerde SEH het nog met opportunistisch voetbal, via de lange Marthijn van der Steege voorin. Veel grote kansen kreeg de ploeg niet, terwijl VEVO in de omschakeling een aantal keren in de buurt van het derde doelpunt was. Met name Jeroen Bronsink kreeg grote kansen, maar stuitte onder meer twee keer kort achter elkaar op doelman Gert Jan Barneveld van SEH. De jonge scheidsrechter Max van der Lei, die ´slechts´ drie gele kaarten hoefde uit te delen in deze grotendeels tamme derby, floot na ruim negentig minuten voor het einde van de wedstrijd: 1-2.

Al met al geen onverdiende zege voor VEVO, dat in de omschakeling erg gevaarlijk was. SEH had dan wel veel de bal, maar kwam nauwelijks tot een uitgespeelde aanval. De standaardsituaties zorgden wel voor gevaar, maar één doelpunt was uiteindelijk niet voldoende voor de thuisploeg. De blauwwitten zijn vanwege de nederlaag afgezakt naar de middenmoot op de ranglijst, terwijl VEVO de stijgende lijn heeft gevonden. Volgende week volgt er voor SEH wederom een echte gemeenterderby. Dan is in Wapenveld WZC de tegenstander. Aanvang 14.30 uur!

Opstelling SEH: Gert Jan Barneveld; Rowin Moerenhout, Michiel de Gooijer ©, Marthijn van der Steege, Owen Niemeijer; Mathijs Logtenberg (75. Sander Draaijer), Hermen de Jager (75. Sven Veldhuis), Jeremy van de Beek (58. Dennis Bijsterbosch); Wessel van der Most, Harmen van Oene en Erik Barneveld

Primera man of the Match: Harmen van Oene

Toeschouwersaantal: circa 500