Tweede competitienederlaag voor SEH

Zaterdag 03 november 2018

Het eerste elftal van SEH uit Heerde heeft zaterdagmiddag de tweede competitienederlaag van dit seizoen geleden. Op het eigen sportpark ´De Eeuwlanden´ waren de mannen van hoofdtrainer Pascal Diender niet opgewassen tegen het sterke ´t Harde: 0-3.

Op voorhand leek de wedstrijd een echte topper. De nummer drie van de competitie kreeg namelijk bezoek van de nummer twee. Wie de wedstrijd zou winnen kan lange tijd bovenin mee blijven doen, de verliezer zou een pas op de plaats moeten maken. SEH speelde in vergelijking met het gelijke spel vorige week in Hattemerbroek tegen Noord Veluwe Boys (1-1) met één wijziging in het team: de niet fitte Dennis Bijsterbosch werd vervangen door Sven Veldhuis.

De wedstrijd was nog maar net begonnen of SEH had al met 0-2 achter kunnen staan. Achtereenvolgens Quinten Turubassa (goede redding Barneveld) en aanvoerder Bram van de Worp (schot op de paal) verzuimden flinke mogelijkheden. Niet veel later kreeg de jonge Mathijs Logtenberg namens SEH zomaar een flinke kans uit een ingooi, maar zijn inzet was recht in de handen van doelman Henry Schipper. De bezoekers waren in het vervolg van de eerste helft de betere, zonder heel gevaarlijk te worden. Terence ten Brink was vlak voor rust dicht bij de voorsprong, maar aan de andere kant schoot Sven Veldhuis bijna de 1-0 binnen. Vlak voor rust zag ´t Harde nog een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel.

SEH probeerde de tweede helft wat beter te voetballen en ging in een ander systeem spelen. Met de ingevallen Rick Zandvliet stonden er nu vijf verdedigers op het veld. Aanvankelijk ging dit heel aardig en kreeg Sven Veldhuis een aardige kans op de 1-0. Maar naar mate de tweede helft vorderde kwam ´t Harde weer steeds beter in hun spel. Na ruim een uur spelen kwam de ploeg dan ook op een verdiende voorsprong: Youri van Boven kopte raak uit een corner. Nadat Marthijn van der Steege even later bijna de gelijkmaker nog wist binnen te prikken, waren het verder vooral de bezoekers die de kansen kregen. Alwin Zieleman maakte twintig minuten voor tijd de 0-2, nadat hij alleen op doelman Barneveld af kon en een handssignaal werd genegeerd door de scheidsrechter. Vijf minuten voor het einde werd de voorsprong ook nog 0-3, nadat de net ingevallen Jelle van ´t Hul de keeper van SEH wist te omzeilen. In de absolute slotfase kregen beide ploegen nog wat kleine kansjes, maar gescoord werd er niet meer.

Een terechte nederlaag voor SEH, dat flinke periodes in de wedstrijd duidelijk de mindere was. Vanwege de verliespartij zijn de blauwwitten twee plekken gezakt op de ranglijst; Prins Bernhard en WZC Wapenveld hebben de Heerdernaren ingehaald. SEH staat nu vijfde. Volgende week wacht opnieuw een thuiswedstrijd. Dan is er een echte gemeentederby tegen VEVO uit Veessen. Aanvang: 14.30 uur!

Opstelling SEH: Gert Jan Barneveld; Rowin Moerenhout, Michiel de Gooijer ©, Marthijn van der Steege (73. Hermen de Jager), Owen Niemeijer; Harmen van Oene, Mathijs Logtenberg, Sven Veldhuis; (61. Sander Draaier); Wessel van der Most, Erik Barneveld en Jeremy van de Beek (46. Rick Zandvliet)

Primera man of the Match: Gert Jan Barneveld

Toeschouwersaantal: circa 350