Deadline correcte spelerspas nadert

Zondag 28 oktober 2018

Het is inmiddels bijna 31 oktober. En dat is een belangrijke datum in het amateurvoetbal, want op die dag is de deadline voor het zorgen van een correcte en herkenbare pasfoto op je spelerspas. Mocht je nog geen of een oude foto hebben, laat deze dan zo snel mogelijk wijzigen om problemen (als niet mee mogen doen) te voorkomen!

Vanaf 21 juni is het al mogelijk om de spelerspasfoto te wijzigen via de Wedstrijdzaken- of Voetbal.nl-app. Ieder lid moet uiterlijk 31 oktober een correcte afbeelding hebben. Bij SEH geldt dit voor alle veldvoetballers vanaf de leeftijdscategorie Onder de 13 jaar en alle spelers en teams die ouder zijn.

Tot 1 november kunnen leden zelf hun spelerspaasfoto wijzigen via de Voetbal.nl- of Wedstrijdzaken-app. Dat kan bijvoorbeeld via de teammanager of leider van het elftal. De ledenadministrateur kan dit ook. Mocht het toch niet lukken om op tijd een goede foto aan te leveren, dan kun je contact opnemen met de medewerkers van de KNVB Assist Contact. Zij kunnen in nood een correcte afbeelding toevoegen. Voor leden die nog geen spelerspasfoto of digitale pas hebben, is het altijd mogelijk om een foto toe te voegen. Dus ook na 1 november.

Je foto hoeft geen echte (officiële) pasfoto te zijn, maar voorwaarde is wel dat de scheidsrechter het een goedgelijkende foto vindt. Dus geen zijaanzichten, geen foto´s van te grote afstand en geen zonnebrillen of hoofddeksels (petjes) op de afbeelding.

Let op: neem niet het risico dat de scheidsrechter je identiteit niet kan vaststellen door geen, een oude of slechte foto. Want in dat geval kan het zijn dat je niet mee mag doen met de wedstrijd. En dat zou natuurlijk zonde zijn!

Meer informatie over de spelerspas en foto´s is hier te vinden.