SEH niet voorbij aan Noord Veluwe Boys

Zaterdag 27 oktober 2018

Het eerste elftal van SEH heeft voor de eerste keer dit seizoen een uitwedstrijd in de competitie niet weten om te zetten in een overwinning. De ploeg stuitte deze zaterdagmiddag in Hattemerbroek op het hardwerkende Noord Veluwe Boys en moest genoegen nemen met een puntendeling: 1-1.

Voor aanvang van de wedstrijd was SEH nog medekoploper, mede dankzij de goede uitoverwinning in Dronten bij Reaal van twee weken geleden. Om bovenin te blijven op de ranglijst was een goed resultaat nodig. Dat deed het team met één wijziging in de basis ten opzichte van het laatste duel twee weken geleden: niet Hermen de Jager, maar Owen Niemeijer begon als linksback.

De wedstrijd was nog maar amper begonnen of SEH had al voor kunnen staan. Erik Barneveld werd goed aangespeeld in de diepte en kon alleen op doelman Ugljanin af, maar zag zijn schot via de benen van de keeper naast gaan. Ook in het vervolg van de eerste helft was de uitploeg de betere, maar zonder echt veel kansen te creëren. Noord Veluwe Boys zette daar veel arbeid tegenover en probeerde vooral in de counter gevaarlijk te worden. Dat lukte zo nu en dan ook. SEH was in de persoon van Jeremy van de Beek dicht bij de 0-1, maar zijn fraaie afstandsschot spatte uiteen op de lat. Noord Veluwe Boys zag een doelpunt vlak voor rust nog afgekeurd worden door scheidsrechter Pekaar vanwege hands.

De thuisploeg startte de tweede helft furieus. En bij de eerste gevaarlijke voorzet was het meteen raak. De jonge aanvaller Rowan van de Belt schoof de bal binnen. Het was bij SEH het signaal om het tempo op te voeren. Met verse krachten Sander Draaijer en Sven Veldhuis in de ploeg ging het team op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook al snel: invaller Veldhuis speelde Erik Barneveld aan, die de bal in het doel wist te werken: 1-1.

SEH had vervolgens nog ruim een half uur om op voorsprong te komen. Het kreeg daartoe ook verschillende kansen via onder meer Erik Barneveld en met name Wessel van der Most en Sven Veldhuis. Maar gescoord werd er niet meer. Ook niet door de thuisploeg, die in de blessuretijd nog heel dicht bij de 2-1 was. Na ruim negentig minuten maakte scheidsrechter Pekaar, die in de tweede helft liefst zeven gele kaarten uitdeelde (drie voor SEH), een einde aan de wedstrijd en stond de 1-1 op het scorebord.

Een wedstrijd die SEH zeker had kunnen winnen, maar met wat pech ook zomaar nog had kunnen verliezen. Toch valt de ´schade´ van dit gelijkspel voor de stand mee. Het team van trainer Pascal Diender is nu terug te vinden op positie drie (gedeeld tweede). Volgende week speelt de ploeg een thuiswedstrijd tegen ´t Harde, dat de laatste drie wedstrijden heeft gewonnen en inmiddels evenveel punten bij elkaar heeft gespeeld als SEH. Dat belooft dus een spannende pot te worden! Aanvang op De Eeuwlanden: 14.30 uur.

Opstelling SEH: Gert Jan Barneveld; Rowin Moerenhout, Michiel de Gooijer ©, Marthijn van der Steege, Owen Niemeijer; Harmen van Oene, Mathijs Logtenberg (58. Sven Veldhuis), Dennis Bijsterbosch (58. Sander Draaier); Wessel van der Most, Erik Barneveld en Jeremy van de Beek

Toeschouwersaantal: circa 150