Dames PEC winnen van SEH-jeugd

Woensdag 17 oktober 2018

De wedstrijd tussen een combinatieteam van de PEC Zwolle Dames en beloften en de JO17-1 en JO19-1 teams van SEH is dinsdagavond geëindigd in een 0-5 overwinning voor de bezoekers. Een afgetekende overwinning voor de dames, die uitkomen in de Nederlandse eredivisie.

Het was dus niet zomaar een tegenstander voor SEH-trainers Gerben Bleumink en Harry Veldhuis en hun spelers. De dames van Zwolle wisten onlangs bijvoorbeeld nog de vrouwen van FC Twente te verslaan. PEC, dat SEH heeft benaderd voor deze wedstrijd, trad voor een flink deel aan in een elftal bestaande uit de vrouwen 1-selectie, aangevuld met enkele talentvolle beloften. De Zwollenaren spelen in een competitie met een oneven aantal ploegen en zijn daarom het komende weekend vrij. Dit was dus een mooie test voor het team.

SEH speelde in een combinatieteam bestaande uit spelers van de JO17-1, JO19-1 én MO19-1. Al snel bleek dat de thuisploeg een maatje te klein was voor de bezoekers in de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Marijn van Dijk. Toch bleef de achterstand de eerste helft lange tijd beperkt tot 0-1, maar in de laatste fase voor rust werd er nog twee keer gescoord door de gasten. Na rust wist PEC nog tweemaal te scoren. De doelpunten kwamen op naam van: Bonita Theunissen (2 stuks), Lauri Weijkamp, Rebecca Doejaaren en Kely Pruim.

Al met al een leuke en sportieve wedstrijd. Diverse supporters en voetballende meisjes wisten deze avond De Eeuwlanden te vinden om de jongens van SEH en de dames van PEC in actie te zien. Ze werden niet teleurgesteld; er werd bij vlagen goed voetbal gespeeld en het tempo was hoog. Een dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze mooie avond!

De foto’s van de wedstrijd zijn hier te bekijken.