Driepunter in Dronten voor SEH

Zondag 14 oktober 2018

Het eerste elftal van SEH heeft de uitwedstrijd bij Reaal Dronten met 0-1 gewonnen. Wessel van der Most was verantwoordelijk voor de enige treffer, in een duel dat de Heerdenaren achter afgezien veel ruimer hadden moeten winnen.

Op een zonovergoten natuurveld trapten Reaal en SEH om 15.00 uur af voor de 4e speelronde van deze voetbal jaargang. De thuisploeg had tot dan toe, net als SEH, zes punten bij elkaar gesprokkeld dankzij twee overwinningen in de eerste twee rondes van de competitie.

De laatste keer dat SEH voor dit duel overigens op bezoek ging bij Reaal Dronten was in het seizoen 2014-2015. Toen ging SEH voor de seizoensoverture richting Dronten en werd het met de staart tussen de benen huiswaarts gestuurd (6-2). Dat jaar werd SEH overigens wel kampioen van 4C.

Nu dus een confrontatie in de vierde speelronde. En waar misschien wel een gelijk opgaande wedstrijd verwacht werd, was het eigenlijk SEH dat grotendeels het duel regeerde en het beste voetbal liet zien. Na 13 minuten spelen was het dan ook al raak voor het team van trainer Pacal Diender. Dennis Bijsterbosch kwam goed door over rechts en bediende uiterst secuur Wessel van der Most, die oog in oog met de Reaal-goalie geen fout maakte: 0-1.

Voor rust al had SEH verder afstand moeten nemen van de thuisploeg. Daarvoor kreeg het ook diverse mogelijkheden, met de grootste kans voor Mathijs Logtenberg, die vanaf een meter of elf mocht aanleggen maar te wild over kegelde.

Reaal kon daar maar weinig tegenover stellen. Ook in het tweede bedrijf waren daardoor de beste mogelijkheden voor SEH. Eerst knikte Logtenberg een afgemeten voorzet van Erik Barneveld nog via de vingertoppen van de doelman op de lat. En niet veel later was kwam diezelfde doelman als winnaar uit de bus bij een poging van Barneveld zelf.

SEH wisselde vervolgens een aantal keren om het wat meer opportunistischer spelende Reaal wat meer te kunnen inperken, maar ook in die fase had SEH verder weg moeten lopen bij de thuisploeg. Zo schoot Harmen van Oene net naast en kon Rijcko Treep van dichtbij de bal net niet binnen werken.

Reaal kon alleen gevaarlijk worden via de lange bal en hoge voorzetten in de zestien meter. Toen in de absolute slotfase ook de doelman nog mee naar voren ging op zoek naar een heldenrol werd het nog enigszins rumoerig voor het SEH doel, maar nimmer kwam de voorsprong echt in gevaar.

Een meer dan verdiende zege voor SEH, dat alleen sneller en verder weg had moeten lopen bij Reaal en met minimaal 3 á 4 doelpunten verschil had moeten winnen.

Aankomende zaterdag is SEH vrijgesteld van competitieverplichtingen.

Opstelling SEH: Barneveld, Bijsterbosch (55. Stijf), Moerenhout, De Gooijer ©, Van der Steege, Van de Beek (45. Niemeijer), Van Oene (88. Treep), De Jager, Logtenberg, Van der Most, Barneveld

Toeschouwersaantal: circa 100

Bekijk hier de foto´s die gemaakt zijn tijdens de wedstrijd!