Eerste competitienederlaag voor SEH

Zaterdag 06 oktober 2018

Het eerste elftal van SEH heeft zaterdagmiddag de eerste nederlaag in de competitie geleden. Op het eigen sportpark ´De Eeuwlanden´ probeerde de ploeg het onder fraaie weersomstandigheden wel, maar was Elspeet uiteindelijk de verdiende winnaar: 0-1.

SEH begon het duel in de wetenschap dat het bij een overwinning wel eens alleen aan kop van de competitie zou kunnen staan. Ten opzichte van vorige week, de fraaie 1-3 uitoverwinning in en tegen Zeewolde, waren er twee wijzigingen. Sander Draaijer en Rowin Moerenhout mochten in de basis beginnen en dat ging ten koste van Jeremy van de Beek en Michiel de Gooijer. Voor aanvang van de wedstrijd werd er in het kader van ´de week van de scheidsrechter´ door alle aanwezigen geapplaudisseerd voor de arbiter van dienst, de jonge Stan Smit.

De wedstrijd begon gelijk zeer open, met mogelijkheden aan beide kanten. In de tweede minuut kreeg Bart van den Hoorn van Elspeet al een aardige schietkans en even later zag Rowin Moerenhout zijn vrije trap net naast het doel van de bezoekers belanden. Maar naar mate de eerst helft vorderde werd SEH slordiger aan de bal en werd het door de tegenstander onder druk gezet. Elspeet versierde de ene na de andere corner en uit één van die hoekschoppen wist Ryan Schouten de bal achter doelman Barneveld te koppen. SEH probeerde het vervolgens nog wel in de eerste helft, maar veel verder dan een aardig afstandsschot van Erik Barneveld kwam het niet.

In de tweede helft wilden de blauwwitten wat terug doen, met bijvoorbeeld de verse krachten Jeremy van de Beek en Sander Draaijer in de ploeg. Na twee minuten was Harmen van Oene in de buurt van de gelijkmaker, maar zijn inzet vanuit een corner met de borst werd van de lijn gehaald. In de tegenaanval was Elspeet gevaarlijk, maar zag Niels van der Steeg zijn fraaie poging op de lat uiteen spatten. SEH wilde wel, probeerde het ook, maar tot een grote uitgespeelde aanval kwam het daarna niet meer. Daarentegen kon Elspeet achterover leunen en was het in de counter soms nog in de buurt van de 0-2. Dat doelpunt veel evenwel niet, waardoor arbiter Smit na ruim negentig minuten mocht affluiten, met een 0-1 eindstand op het scorebord.

Een vervelend verlies voor SEH, dat bovenaan had kunnen staan bij winst. Nu heeft de ploeg zes punten, samen met drie andere teams en is de achterstand op koploper WZC uit Wapenveld één puntje. Volgende week speelt SEH een uitduel tegen Reaal Dronten, dat in hetzelfde aantal wedstrijden ook zes punten heeft behaald. Aanvang van die wedstrijd is 15.00 uur.

Opstelling SEH: Gert Jan Barneveld; Kristian Stijf (46. Michiel de Gooijer), Marthijn van der Steege © (68. Frank Olthuis), Rowin Moerenhout, Owen Niemeijer; Harmen van Oene, Mathijs Logtenberg, Dennis Bijsterbosch; Sander Draaijer (46. Jeremy van de Beek), Erik Barneveld, Wessel van der Most

Primera man of the match: Gert Jan Barneveld

Aantal toeschouwers: circa 250