Tweede zege voor hoofdmacht

Zaterdag 29 september 2018

Het eerste elftal van SEH heeft ook haar tweede wedstrijd in de 4e klasse C winnend afgesloten. Na 90 minuten voetbal stond er in Zeewolde 1-3 op het scorebord voor het team van trainer Pascal Diender.

De blauwwitten werden vandaag veroordeeld tot een uitduel met tegenstander Zeewolde. Een lastige horde op voorhand voor de Heerdenaren, maar in de praktijk resulteerde het treffen in een eenvoudige zege voor SEH, dat eigenlijk geen moment in de wedstrijd echt in de problemen kwam op het kunstgras van de gastheren.

SEH ging het duel van start in dezelfde formatie, waarmee het vorige week Vierhouten met 1-0 versloeg. Na 11 minuten spelen kon SEH en haar hondstrouwe aanwezige publiek al juichen, toen Erik Barneveld een lange bal van Marthijn van der Steege op waarde schatte en simpel langs de uitgekomen doelman Butz kon binnen tikken: 0-1. Een heerlijke opsteker voor SEH, dat in het vervolg van de eerste helft wel enigszins terug gedrongen werd door de thuisploeg, maar niet echt in de problemen kwam. Daarentegen bleef Zeewolde veel ruimte weggeven achter haar minste linie (verdediging), waardoor SEH in het eerste bedrijf met wat meer precisie ook maar zo verder afstand had kunnen nemen van haar opponent.

In de tweede helft was het vervolgens opnieuw vrij snel raak voor SEH. Dit keer was het Wessel van der Most die met knap voorbereidend werk wederom Barneveld in staat stelde om met zijn rechter de 0-2 binnen te prikken. De thuisploeg probeerde het SEH vervolgens wel lastig te maken, maar nimmer werd doelman Gert Jan Barneveld echt getest. Toen na 70 minuten de keeper wel voor het eerst handelend moest optreden en als winnaar uit de bus kwam en een paar minuten later SEH via een razendsnelle aanval via Wessel van der Most (assist Erik Barneveld) op 3-0 kwam, was het duel beslist. Invaller Pieter Blom deed ruim vijf minuten voor tijd nog wel wat terug voor de thuisploeg, maar dat doelpunt bleek achteraf louter voor de statistieken: 1-3.

Een meer dan verdiende overwinning voor SEH, dat zeker als collectief aantoonde verder te zijn dan de thuisploeg. Zeewolde gokte vooral op het creatieve brein van haar buitenspelers en de nummer 10, maar via die strategie kon het nimmer echt gevaarlijk worden.

Na 98 minuten voetballen floot de prima leidsman Frei voor het laatst, waardoor SEH drie punten kon toevoegen aan haar totaal. Aanstaande zaterdag ontvangt SEH in eigen huis Elspeet. Aanvang van dat duel is 14.30 uur.

Opstelling SEH: Gert Jan Barneveld; Kristian Stijf, Marthijn van der Steege, Michiel de Gooijer ©, Owen Niemeijer; Harmen van Oene (55. Rowin Moerenhout), Mathijs Logtenberg, Dennis Bijsterbosch (76. Sven Veldhuis); Jeremy van de Beek (61. Sander Draaijer), Erik Barneveld, Wessel van der Most

Aantal toeschouwers: circa 250