Beloftencompetitie uitgebreid en binnenkort van start

Donderdag 27 september 2018

De jeugd heeft de toekomst, dat is inmiddels wel een feit. In het kader daarvan wordt door diverse voetbalverenigingen op de Noord-Veluwe ook dit jaar weer een beloftencompetitie gespeeld. Deze begint binnenkort en is uitgebreid met twee teams!

De nieuws clubs zijn Oene en Noord Veluwe Boys uit Hattemerbroek. Samen met de vorig jaar al deelnemende clubs DSV'61 uit Doornspijk, Hatto Heim uit Hattem, Owios uit Oldebroek, VSCO'61 uit Oosterwolde, WHC uit Wezep en natuurlijk ons eigen SEH uit Heerde maakt dat de competitie uit het mooie aantal van acht ploegen bestaat!

De wedstrijden zijn alleen voor spelers tussen de 17 en 23 jaar. De spelers moeten geboren zijn tussen 01.01.1996 en 31.12.2002. Dispensatie voor oudere spelers is niet mogelijk. Er wordt gespeeld volgens de regels van de B-categorie. Dat betekent dat het onder meer onbeperkt doorwisselen is. 

Er zijn twee poules gemaakt van vier. De teams werken daarin allemaal drie wedstrijden af, waarna een eindstand van de groepsfase wordt bepaald. De nummer vier uit Poule A speelt tot slot om een eindklassering te bepalen bijvoorbeeld tegen de nummer vier van Poule B. De beide groepswinnaars spelen tegen elkaar in de enige echte finale.

SEH zit in een poule met VSCO'61, Oene en WHC. Het wedstrijdprogramma in de groepsfase ziet er als volgt uit:

Maandag 5 november 2018, 20.00 uur: VSCO'61- SEH

Dinsdag 18 december 2018, 20.00 uur: SEH- Oene

Dinsdag 19 februari 2019, 20.00 uur: SEH- WHC

Drie van de vier wedstrijden om de eindklassering worden gespeeld op maandag 25 maart, 20.00 uur. De echte finale wordt echter een dag later gespeeld, ook om 20.00 uur. Het is dus nog niet bekend tegen wie SEH in deze vierde en laatste wedstrijd zal aantreden. Wel is al zeker dat het om een uitduel gaat. Het complete wedstrijdprogramma is hier (excel-bestand) te bekijken.

Vanzelfsprekend is publiek tijdens de wedstrijden meer dan welkom. Op naar een mooie en sportieve competitie voor de jongens onder de 23 jaar. De jeugd heeft de toekomst!