SEH wint moeizaam van Vierhouten

Zaterdag 22 september 2018

Het eerste elftal van SEH is deze zaterdagmiddag de competitie begonnen met een overwinning. Op het eigen sportpark ´De Eeuwlanden´ was het voetbal lange tijd niet goed, maar was één doelpunt uiteindelijk voldoende voor de zege op tegenstander Vierhouten´82: 1-0.

SEH begon met een behoorlijk jong team aan de wedstrijd. A-junioren Wessel van der Most en Mathijs Logtenberg kregen van de nieuwe hoofdtrainer Pascal Diender bijvoorbeeld allebei een basisplaats. Op papier waren de blauwwitten vooraf de favoriet, maar dit moesten ze tijdens het duel nog wel even waar maken.

De eerste helft was van beide kanten van een laag niveau. SEH had veelal de bal en probeerde het ook wel, maar de opbouw verliep stroperig en slordig. De harde wind en bij vlagen stevige regenbuien maakten de omstandigheden er daarnaast niet makkelijker op deze middag. Tegenstander Vierhouten had dan ook lange tijd geen enkele moeite om op de been te blijven. Doelman Joey Visch werd slechts sporadisch getest via afstandsschoten van onder meer Erik Barneveld en Michiel de Gooijer, maar kreeg verder weinig te doen. Toch kwam SEH vlak voor rust op voorsprong. Een fout in de defensie van Vierhouten zorgde ervoor dat de doelman ver uit zijn doel was. Wessel van der Most zag dit, speelde de bal naar de vrijstaande Dennis Bijsterbosch en hij kon simpel binnen tikken in het lege doel: 1-0.

In de tweede helft probeerde SEH de voorsprong te verdubbelen. Daartoe kreeg het ook enkele mogelijkheden, maar doelman Visch reageerde vaak alert. Daarnaast gingen schoten van onder meer Van der Most en Barneveld naast het doel. De ingevallen Sander Draaijer was zo´n tien minuten voor tijd nog het dichtste bij de 2-0, maar hij zag zijn fraaie hakbal gekeerd worden door keeper Visch. Vierhouten kwam er eigenlijk niet aan te pas de tweede helft, maar probeerde zeker in de slotfase via lange en hoge ballen nog gevaar te stichten voor het doel van SEH. In de laatste officiële speelminuut waren de bezoekers nog heel dichtbij de gelijkmaker, maar de kopbal belandde tegen de buitenkant van de paal. Niet veel later floot scheidsrechter Holleboom, die de kaarten op zak kon houden in dit sportieve duel, voor het einde van de wedstrijd: 1-0.

Daarmee is de eerste overwinning in deze competitie voor SEH 1 een feit. Net als drie andere teams hebben de blauwwitten nu drie punten. Volgende week wacht een serieuze test voor de mannen van Diender. De ploeg moet dan in en tegen Zeewolde voetballen. Aanvang van dat duel is 15.00 uur.

Opstelling SEH: Gert Jan Barneveld; Owen Niemeijer, Michiel de Gooijer ©, Marthijn van der Steege, Kristian Stijf; Harmen van Oene, Mathijs Logtenberg, Dennis Bijsterbosch (69. Sander Draaijer); Jeremy van de Beek (81. Rijcko Treep), Erik Barneveld en Wessel van der Most

Primera man of the match: Dennis Bijsterbosch

Aantal toeschouwers: circa 150