SEH uitgeschakeld in beker

Zaterdag 15 september 2018

Het eerste elftal van SEH is er niet in geslaagd de volgende ronde in het bekertoernooi te halen. In en tegen Hattem kreeg de ploeg van Pascal Diender bij tijd en wijle voetballes. De cijfers na afloop logen dan ook niet: 5-0.

Voorafgaand aan het duel was er nog sprake van enig optimisme bij de Heerdenaren. Immers; bij winst was er zelfs nog kans om door te bekeren. Na de 1-6 uitoverwinning bij Bruchterveld en de 0-3 nederlaag tegen Nieuwleusen was dit de derde en laatste wedstrijd in de poule van vier. Tijdens alle wedstrijden kregen diverse spelers de kans om zich te laten zien en minuten te maken. De opstelling was ten opzichte van vorige week daarom deze middag ook behoorlijk anders.

Van begin af aan werd echter al duidelijk dat het een lastig verhaal zou worden voor SEH. Hattem begon fel aan het duel en bijna iedere diepe bal naar voren richting de rappe aanvallers was gevaarlijk. Daar kwam nog eens bij dat SEH, spelend in het rood, zelf niet sterk aan de wedstrijd begon en vaak vroeg in de opbouw balverlies leed. Na vier minuten moest Rowin Moerenhout in het strafschopgebied al aan de noodrem trekken. De daaruit voortvloeiende penalty werd benut door Rave. Na een bal tegen de paal voor de thuisploeg werd de voorsprong na ruim een kwartier tijd wél verdubbeld. De sterk spelende Rojer stond op de goede plek. Na deze tegenslag kwam SEH iets meer in de wedstrijd en kreeg het zo af en toe zelf ook een mogelijkheid. Zo schoot Wessel van der Most na een mooie individuele actie tegen de buitenkant van de paal en kon Jeremy van de Beek een goede vrije trap van Sander Draaijer net niet goed verlengen. Vlak voor rust was het duel eigenlijk beslist, toen ook Van der Bend nog namens de thuisploeg wist te scoren na een mooi uitgespeelde aanval. Overigens vlagde assistent-scheidsrechter Houtman zowel bij de tweede als de derde goal voor buitenspel, maar dit werd beide keren niet overgenomen door scheidsrechter Pekaar.

Na de rust probeerde SEH vooral op het middenveld wat meer grip te krijgen, mede dankzij de inbreng van Kristian Stijf en Dennis Bijsterbosch. Het tweede bedrijf ging lange tijd gelijk op. SEH kreeg via Jeremy van de Beek een aardige mogelijkheid, maar hij zag zijn schot van dichtbij geblokkeerd worden. In de slotfase ging het echter toch nog een aantal keren flink mis in de defensie van de uitploeg. Eerst was het Rave die alleen op doelman Ties van Leeuwen af kon gaan en simpel scoorde en in de laatste officiële minuut bekroonde ook Richardson zijn puike pot met een doelpunt. Daarmee was de eindstand bepaald: 5-0.

Dankzij deze uitslag is ook duidelijk dat SEH niet doorgaat in de bekercompetitie, in tegenstelling tot de gastheren van vanmiddag. Het is zaak voor de ploeg van trainer Diender om nu de focus volledig te leggen op de competitie. Dit seizoen is de eerste competitiewedstrijd van SEH 1 op zaterdag 22 september op ‘De Eeuwlanden’. Dan speelt het vlaggenschip thuis tegen Vierhouten’82 om 14.30 uur. Alle support is welkom!

Aantal supporters: circa 200

Opstelling SEH: Ties van Leeuwen; Hermen de Jager (46. Kristian Stijf), Rowin Moerenhout (67. Rick Zandvliet), Michiel de Gooijer ©, Owen Niemeijer; Mathijs Logtenberg, Harmen van Oene (46. Dennis Bijsterbosch), Erik Barneveld; Wessel van der Most, Sander Draaijer en Jeremy van de Beek