Tweede ruime overwinning voor SEH

Zaterdag 30 september 2017

Het eerste elftal van SEH heeft zaterdagmiddag voor de twee keer op rij een ruime overwinning behaald in de competitie. Was de ploeg van trainer Sander Goosensen vorige week in Hattemerbroek nog met 2-6 te sterk voor Noord Veluwe Boys; dit keer was het team veel te sterk voor Wilsum op het eigen sportpark ‘De Eeuwlanden’: 5-0.

Wilsum heeft zich de afgelopen zomer behoorlijk versterkt en liet vorige week al zien een moeilijke tegenstander te zijn. De ploeg van trainer Hondebrik pakte in extremis een punt tegen ’t Harde (2-2), maar tegen SEH kon het geen vuist maken. Sterker nog: de 5-0 had nog veel meer kunnen zijn, maar alleen het aluminium al stond de thuisploeg gedurende de wedstrijd liefst vier keer (!) in de weg.

Vanaf de eerste minuut was SEH de betere ploeg. Het team speelde aanvallend, zette vroeg druk en ging op jacht naar een vroege voorsprong. Dat lukte, want in de 4e minuut wist Sven Veldhuis de bal uit een corner al binnen te koppen. De blauw-witten bleven sterker en Mark Zandvliet kon na een kleine 20 minuten spelen alleen op de keeper af, maar het lukte hem niet om te scoren. Dat lukte even later man of the match Christian van Beek wel met een volley, na een voorzet vanaf de rechterzijde. Vlak voor rust waren zowel Hans als Sven Veldhuis dichtbij de 3-0, maar het aluminium stond beide pogingen in de weg. Toch ging SEH met drie doelpunten voorsprong rusten, toen Sven Veldhuis goed wist om te gaan met een voorzet van Jeremy van de Beek. Wilsum kwam in het eerste bedrijf niet verder dan een vrije trap in de handen van doelman Richard Tijssen.

De tweede helft begon flitsend, toen wederom Sven Veldhuis de paal wist te raken. Vervolgens zakte SEH iets verder terug, Wilsum gaf wat meer weerstand en daardoor was er enige tijd weinig te beleven voor beide doelen. Het laatste kwart zette de thuisploeg vervolgens nog weer aan en dat resulteerde in veel kansen en twee doelpunten. Mark Zandvliet ging twintig minuten voor tijd goed om met een teruggestoken bal van Christian van Beek (4-0) en invaller Niels Schuurman was even later het meest scherp bij een rebound en kon de bal simpel binnentikken (5-0). Dezelfde Schuurman wist vlak voor tijd met een kopbal ook nog de lat te raken. De teller bleef daarmee na 90 minuten staan op 5 doelpunten.

Het eerste elftal heeft dus na twee speelrondes al elf keer gescoord. Volgende week speelt SEH een uitduel tegen HTC uit Zwolle. Een week later speelt het team weer een wedstrijd op ‘De Eeuwlanden’. Tegenstander is dan Kampen. Beide duels beginnen 14:30 uur.

Opstelling SEH:Tijssen; R. Zandvliet, Van Oene, De Gooijer (72. Treep), Niemeijer; S. Veldhuis, H. Veldhuis, Van Beek (80. Rebel); M. Zandvliet (77. Schuurman), Draaijer, Van de Beek.

Primera Man of the match: Christian van Beek

Toeschouwers: 200