Vliegende start SEH in Hattemerbroek

Zondag 24 september 2017

Het vlaggenschip van SEH is de competitie furieus begonnen. In Hattemerbroek had het elftal van trainer Goosensen geen kind aan thuisploeg Noord Veluwe Boys. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-6.

Na weken van voorbereiding was daar gister dan eindelijk de start van de competitie in 4C. Nieuwe ronde nieuwe kansen voor SEH, dat vorig jaar degradeerde uit de fraaie 3e klasse C en het daardoor dit jaar een trede lager moet proberen.

Eveneens veel bekende ploegen in die 4e klasse C, waaronder dus Noord Veluwe Boys dat een aardige voorbereiding kende en afgelopen week nog gelijk speelde tegen Batavia in haar laatste beker ontmoeting.

Om iets na half drie begon de bal op een prachtige grasmat, dat voor aanvang van het duel nog even keurig van een laagje water werd voorzien, te rollen en al vrij snel werd duidelijk hoe de verhoudingen lagen.

SEH pakte meteen het initiatief, drukte Noord Veluwe Boys terug op de eigen helft en ging onmiddellijk op jacht naar de openingstreffer. Daar hoefde het meegereisde publiek niet lang op te wachten, want al na een klein kwartier was Jeremy van de Beek het meest alert voor de goal van Noord Veluwe Boys, toen hij in de rebound voor de 0-1 zorgde.

Een pickstart voor SEH tegen een ploeg waar van het vooraf toch lastig inschatten was waar de kwaliteiten zouden liggen. Die lagen in het eerste bedrijf niet achterin bij de gastheren, want na geknoei in de defensie wist Sander Draaijer binnen het half uur met twee treffers voor een comfortabele 0-3 voorsprong te zorgen.

Noord Veluwe Boys deed voor de pauze nog wel iets terug toen de nummer 12 wel erg veel vrijheid genoot op randje zestien en met links de bal achter doelman Tijssen kon prikken. Het thuispubliek veerde even op maar kon ook al snel weer inrukken, want nog voor de pauze werd het duel feitelijk al beslist toen opnieuw Jeremy van de Beek naar binnen trok en op straffe wijze raak schoot in de korte hoek: 1-4.

Na de pauze een aantal mutaties bij de thuisploeg, dat probeerde de bakens alsnog te verzetten in die tweede helft, maar de SEH defensie was telkenmale attenter dan de thuisploeg en gaf geen krimp.

De 1-5 was de mooiste treffer van de middag, waarbij Mark Zandvliet een vlotlopende aanval van dichtbij kon binnen lopen op aangeven van Sander Draaijer. De neutrale toeschouwer op de banken, het was smullen geblazen in Hattemerbroek. Ook invaller Schuurman kon nog even werken aan zijn moyenne, toen hij koel bleef oog in oog met Ugljanin en raak schoot: 1-6.

Het slotakkoord was twee minuten voor tijd dan toch nog voor aanvoerder Fuchten, die een vrije trap van 20 meter via de binnenkant van de paal achter Tijssen deponeerde: 2-6.

Een uitstekende overwinning voor SEH, dat prima voor de dag kwam in Hattemerbroek en een aantal prima doelpunten maakte en daarnaast gemaakte fouten bij de thuisploeg keihard afstrafte.

Aanstaande zaterdag kan SEH in eigen huis de plezante ouverture een  vervolg geven wanneer Wilsum op bezoek komt op Sportpark de Eeuwlanden.

Publiek is daarbij uiteraard van harte welkom, terwijl ook alle sponsors een uitnodiging hebben ontvangen voor de eerste thuiswedstrijd van het eerste elftal. Muziek wordt verzorgd door niemand minder dan Lytse Hille. Aanvang van het duel SEH – Wilsum in Heerde is 14:30.

Opstelling SEH:

Richard Tijssen; Rick Zandvliet, Harmen van Oene, Michiel de Gooijer (60. Rijcko Treep), Owen Niemeijer; Hans Veldhuis, Sven Veldhuis, Christian van Beek; Jeremy van de Beek (75. Jens Rorije), Sander Draaijer, Mark Zandvliet (68. Niels Schuurman)

Toeschouwersaantal: 150