Nipte nederlaag in laatste bekerduel

Zondag 17 september 2017

Het vlaggenschip van SEH heeft ook haar derde en laatste bekerduel van het seizoen verloren. De ploeg van trainer Goosensen had lang zicht op een overwinning tegen VIOS Vaassen, maar deed zichzelf uiteindelijk flink tekort in de absolute slotfase.

De eerste helft ging lang gelijk op in Vaassen, waar geruime tijd weinig gebeurde voor beide doelen. SEH had haar zaakjes verdedigend aardig op orde waardoor doelman Tijssen niet echt in actie hoefde te komen en aan de andere kant werd ook de VIOS-goallie niet op de proef gesteld.

Dit verandere een kwartier voor rust toen Mark Zandvliet knap vrij gespeeld werd aan de rechterkant, maar helaas de benen van de doelman raakte. Ook Treep was dichtbij de openingstreffer, zijn volley scheerde echter rakelings langs de kruising.

Toch nam SEH voor de thee nog een voorsprong, toen Mark Zandvliet op snelheid zijn directe tegenstander aftroefde en de bal panklaar bij de tweede paal deponeerde, waar Draaijer alleen nog maar hoefde binnen te schuiven: 0-1.

Na de pauze veranderde er in eerste instantie weinig aan het spelbeeld. SEH bleef eenvoudig overeind en kreeg zelfs via Rik Zandvliet de uitgelezen mogelijkheid om het duel na een uur spelen in het slot te gooien, maar hij schoof de bal vanaf twee meter afstand alsnog over het doel heen.

Aan de andere kant kwam SEH na 65 minuten spelen goed weg toen een cornerbal via via tegen de onderkant van de lat caramboleerde en SEH dus ternauwernood wist te ontsnappen.

VIOS voerde daarna in het slot van het duel de druk op, waardoor SEH steeds meer terug gedrongen werd op de eigen speelhelft. Toch kwam de gelijkmaker uit de lucht vallen, toen er bij SEH achterin niet adequaat ingegrepen werd bij een lage voorzet, die zodoende bij de tweede paal binnen geknikt kon worden: 1-1.

Tien minuten voor tijd kreeg SEH vervolgens ook nog de 2-1 te verwerken, toen de ploeg een bal achterin niet opruimde en zodoende aanvoerder Pol in staat stelde om de 2-1 binnen te schuiven vanaf een meter of 10.

SEH probeerde er in de slotfase nog wel een offensief uit te persen, maar kwam niet meer echt in de buurt van de gelijkmaker, waardoor het duel eindigde in 2-1.

Een onnodige nederlaag voor de blauwwitten, maar desalniettemin een alleraardigste pot voetbal met voldoende aanknopingspunten voor de competitie, die zaterdag aanstaande start met de uitwedstrijd in Hattemerbroek tegen Noord Veluwe Boys.

Opstelling SEH: Tijssen, R. Zandvliet, Van Oene, De Gooijer (65. Rorije), Niemeijer, Treep, H. Veldhuis, S. Veldhuis, Van de Beek (65. Van Beek), Draaijer, M. Zandvliet (55. Olthuis)