SEH onderuit in tweede bekerduel

Zondag 10 september 2017

Het eerste elftal van SEH heeft ook haar tweede wedstrijd in de beker verloren. In Oene was de thuisploeg uiteindelijk met 4-2 te sterk.

De vonken vlogen er in het eerste half uur letterlijk vanaf, met een 3-2 tussenstand als gevolg. 

SEH startte het duel nog wel zo aardig en nam al vrij vlot een 0-1 voorsprong, toen een cornerbal niet door Oene verwerkt kon worden en uiteindelijk bij de tweede paal binnen geprikt kon worden. Lang kong SEH niet genieten van die voorsprong, want enkele minuten later lag de gelijkmaker al achter doelman Tijssen, die kansloos was op een kopbal van dichtbij.

Wie daarmee dacht dat beide ploegen vanaf dat moment het rustiger aan zouden doen had het mis, want binnen de minuut was het al weer scoren geblazen voor SEH. Olthuis kon binnen koppen, waardoor Oene opnieuw genoodzaakt werd tot achtervolgen.

Dat deed de ploeg van de jonge trainer Schuring met verve, want na 25 minuten spelen stond ook de 2-2 op het scorebord, wederom vanuit een kopbal. Nog ruim voor de thee nam Oene vervolgens ook de leiding, om die daarna niet meer af te staan. Van Eek kon binnen knikken vanaf een meter of vijf: 3-2.

In de tweede helft toonde SEH nog wel de ambitie om terug te komen in het duel, maar toen al vrij vlot de 4-2 viel was de wedstrijd gespeeld.

Oene was vervolgens in het slot nog het dichtsbij een extra treffer, maar toen de scheidsrechter een kwartier voor tijd, wegens onweer, besloot het duel vroegtijdig te beeindigen, ging SEH dus voor de tweede keer deze bekercampagne onderuit.

Aanstaande zaterdag sluit SEH het bekeravontuur af met een uitwedstrijd tegen VIOS uit Vaassen. Aanvang van dat duel is 14:30.