SEH onderuit in eerste bekerwedstrijd

Zaterdag 02 september 2017

Het eerste elftal van SEH is zaterdagmiddag tegen de eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. In eigen huis was FC RDC uit Deventer in het bekerduel met 1-2 te sterk.

Beide ploegen kenden elkaar nog van vorig seizoen, toen zowel SEH als FC RDC nog in de 3e klasse C speelden. Het thuisteam eindige daarin als 13e, één plek voor RDC, dat slechts drie punten wist te halen gedurende het hele seizoen.

SEH won vorig jaar het onderlinge thuisduel met 2-0, maar de ploeg uit Deventer is deze zomer stevig vernieuwd en versterkt. Dit was ook in de wedstrijd terug te zien. Marthijn van der Steege moest in de zevende minuut al een bal van de doellijn halen om te voorkomen dat SEH vroeg in de wedstrijd op achterstand zou komen.

De bezoekers uit Deventer hadden vervolgens bijna de gehele eerste helft het betere van het spel. Dit resulteerde vijf minuten voor rust in de terechte 0-1, toen een afstandsschot licht van richting werd veranderd en over doelman Richard Tijssen in het net viel. SEH kon daar de eerste 45 minuten weinig tegenover stellen. Verder dan wat afstandspogingen van Sander Draaijer, Hans Veldhuis en Jeremy van de Beek kwam het niet.

Aanvankelijk was de tweede helft een kopie van de eerste. FC RDC had duidelijk het betere van het spel en was op zoek naar de verdubbeling van de voorsprong. Verschillende kansen waren al gemist, toen het in de 56e minuut toch raak was: 0-2.

Daarmee leek de wedstrijd op slot, maar SEH beet van zich af. Met name de ingevallen Mark Zandvliet wilde zich tonen. Met nog zo´n twintig minuten te gaan wist Sven Veldhuis goed om te gaan met een fraaie voorzet Owen Niemeijer en maakte hij de aansluitingstreffer.

SEH deed weer helemaal mee en had met een kwartier te gaan misschien wel een penalty moeten hebben, toen dezelfde Veldhuis in het strafschopgebied werd gevloerd. Scheidsrechter Harmelink besloot anders en in zijn frustratie trapte de jonge Veldhuis vervolgens na bij een tegenstander. Dit leverde hem een directe rode kaart op.

Maar ook met tien man was SEH zeker niet de mindere. RDC kwam er nauwelijks nog uit en was vooral bezig met verdedigen. Fraaie pogingen van nieuweling Rijcko Treep en de ingevallen Jur Rorije werden goed gekeerd door de doelman van de uitploeg. Daarmee bleek 1-2 ook de eindstand te zijn.

SEH speelt nog twee bekerduels voordat de competitie begint op 23 september. Volgende week zaterdag is er voor de eerste selectie een uitduel in en tegen Oene. Aanvang van dat duel is 14:30 uur. Wees allen welkom!

Opstelling SEH: Richard Tijssen; Martijn Rebel (46. Jur Rorije), Max van den Berg, Marthijn van der Steege (67. Jurian Rosendal), Owen Niemeijer; Rijcko Treep, Hans Veldhuis, Sven Veldhuis; Jeremy van de Beek, Niels Schuurman (60. Mark Zandvliet) en Sander Draaijer.

Bijzonderheden: 77. Directe rode kaart Sven Veldhuis.