SEH handhaaft zich na winst op Nieuwleusen

Zondag 15 mei 2016

Het eerste elftal van SEH heeft op eigen kracht zich veilig gespeeld in de 3e klasse C. Op Sportpark de Eeuwlanden won SEH met 3-1 van Nieuwleusen. Invaller De Graaf vertolkte een hoofdrol door twee assists af te leveren en de derde treffer voor eigen rekening te nemen.

Vooraf was het duidelijk voor de thuisploeg wat er op het spel stond. Winst van SEH betekende automatisch lijfsbehoud, en bij een resultaat minder dat dan was de ploeg van Goosensen afhankelijk van de uitslag in Bruchterveld bij Bruchterveld – Gramsbergen.

Uiteindelijk was laatst genoemde uitslag van ondergeschikt belang, daar SEH zich volledig op eigen kracht veilig speelde tegen Nieuwleusen dat zeker in de beginfase SEH het vuur aan de schenen legde, maar na de 3 snelle goals in het tweede bedrijf het wel geloofde.

De beginfase van het duel was nog wel voor Nieuwleusen, dat gretig gebruik maakte van de nodige miscommunicatie en de slechte organisatie aan de kant van SEH. Tot echte kansen kwam Nieuwleusen niet, maar SEH was meer dan gewaarschuwd.

Pas na 20 minuten spelen kroop SEH iets meer uit haar schulp, met voor de thee één grote mogelijkheid voor Barneveld. Hij schoot vanaf een meter of 20 venijnig in de korte hoek, maar de Nieuwleusen doelman redde op katachtige wijze en verwerkte de bal tot corner.

Na de thee was het duel in eens snel gespeeld. Invaller De Graaf bediende allereerst Van Ommen op de juiste wijze en bracht vijf minuten later Barneveld in stelling waardoor de teller zo maar in eens op 2-0 stond. Toen diezelfde De Graaf 20 minuten voor tijd zijn sterke invalbeurt ook nog eens bekroonde met de 3-0 was het duel beslist.

Nieuwleusen deed nog wel wat terug met nog 10 minuten te spelen toen Erwin Dijk op wel heel fraaie wijze voor de 3-1 zorgde. Hij stifte met veel gevoel en uiterste precisie bij de tweede paal de eretreffer binnen.