Nipte nederlaag SEH in Gramsbergen

Zaterdag 07 mei 2016

Het eerste elftal van SEH heeft afgelopen zaterdag in en tegen Gramsbergen een kleine nederlaag geleden. Na 90 minuten spelen stond er op een zeer warm Sportpark 't Hoge Holt een 2-1 einduitslag op het scorebord.

SEH begon nog wel furieus aan het duel en kreeg binnen 5 minuten een dot van een mogelijkheid op de openingstreffer, maar Barneveld die zichzelf knap vrij speelde vergat in de afronding de juiste beslissing te nemen.

Gramsbergen had moeite met het spel van het teruggetrokken SEH maar was na 25 minuten spelen ook dichtbij de openingstreffer. Rechtsbuiten Wubs trok naar binnen en vuurde een kanonskogel af die boven doelman Tijssen op de lat uit een spatte.

Na 35 minuten spelen nam Gramsbergen uit het niets toch de leiding. Opnieuw was het Wubs die zijn traptechniek mocht etaleren uit een vrije trap vanaf pak en beet 25 meter afstand en hij liet met een bekeken boogbal de muur en Tijssen kansloos: 1-0.

Toch kwam SEH nog voor rust op gelijke hoogte toen opnieuw Barneveld zichzelf in het vijandelijke gebied vrij speelde en nu wel met links de bal in de verre hoek mikte: 1-1.

Na rust veranderde er aan het spelbeeld niet veel. SEH trok zich terug en liet Gramsbergen het spel maken. Zonder dat er sprake was van echte druk van Gramsbergen was het na 75 minuten spelen toch in eens weer raak. Een voorzet werd terug gekopt vanaf de achterlijn en bij de tweede paal binnen gewerkt.

SEH bracht in de slotfase nog wel De graaf binnen de lijnen en trainer Goosensen gunde Dingerink zijn officiële debuut maar echt in de buurt van de gelijkmaker kwamen de blauwwitten niet meer. Daar ook Gramsbergen het welletjes vond en de drie punten koesterde ging de wedstrijd als een nachtkaars uit.

Volgende week kan SEH zich in eigen huis definitief veilig spelen. Mocht de ploeg winnen van Nieuwleusen dan is het zeker van lijfsbehoud en ook wanneer Gramsbergen wint bij Bruchterveld is de ploeg zeker van nog een jaar 3e klasse.

Aanvang van het duel SEH - Nieuwleusen op Sportpark de Eeuwlanden is 14:30.