Gerard-Jan Hutte volgt SEH nog iedere week

Dinsdag 19 april 2016

Speciaal voor de website en digitale nieuwsbrief heeft de PR-commissie een nieuwe rubriek bedacht: “Hoe is het met?” Waar eerder al Gijs de Wilde aan het woord kwam, is het nu de beurt aan Gerard-Jan Hutte. Hoe is het met deze oud “allround-speler” van SEH 1?

Maar liefst 20 jaar is Gerard-Jan lid geweest van SEH. “Op mijn 5e ben ik begonnen met voetbal. Vanaf de laagste jeugd heb ik alle geledingen van de club doorlopen en diverse trainers en mensen meegemaakt. Of het zo moest zijn weet ik niet, maar vorig seizoen heb ik de club met een knallend kampioensfeest op een zeer fraaie manier kunnen verlaten."

Gerard-Jan doelt op het recente kampioenschap van SEH 1, waarin hij zelf overigens een meer dan gemiddeld aandeel had. “Het was uiteindelijk een mooi jaar. We begonnen matig aan de competitie, maar hoe dichter we bij de eindstreep kwamen, hoe meer de puzzelstukjes op de juiste plek vielen. De wedstrijd tegen Hattem bij WZC in Wapenveld was vanzelfsprekend het hoogtepunt in mijn voetbalcarrière bij SEH. De spanning, de beleving bij spelers en supporters en het feest achteraf ga ik nooit vergeten!”

Maar Gerard-Jan koestert meer mooie herinneringen. Bij het eerste elftal kijken als jeugdlid, het jeugdweekend, koeken verkopen in Heerde en het meedoen namens SEH D1 aan een Shoot-out bij FC Zwolle. Daarnaast heeft hij de laatste jaren erg genoten van de gezelligheid met team en clubgenoten, het zaterdags evalueren van de wedstrijd onder het genot van een biertje en het lekker veel onzin praten: “De sociale contacten en vrienden die ik heb opgebouwd bij SEH zijn geweldig."

Maar waarom dan toch het vertrek richting de andere kant van de wereld afgelopen september? “Reizen zit in onze familie. Mijn vader heeft 3 jaar in Australië gewoond met zijn familie en mijn zus en nicht wonen er ook. Daarnaast ben ik met mijn vriendin Lieke 2 jaar geleden ook een half jaar in Australië geweest om te reizen en mijn familie te bezoeken. Lieke heeft destijds ook stage gelopen in het fantastische land."

Na dat halve jaar in Australië pakte Gerard-Jan in Heerde de draad weer op, maar toch bleef het kriebelen bij zowel hem als Lieke: “Australië is een prachtig land en de natuur is zeer divers. Over het weer hoef je je geen zorgen te maken en de bevolking is erg vriendelijk. We hebben toen alle opties tegen elkaar afgewogen en besloten om terug te keren naar Australië. Lieke kreeg daarnaast de kans om terug te gaan voor een combinatie studie en baan en dat was voor ons uiteindelijk hét moment!”

Inmiddels wonen Gerard-Jan en Lieke dus al een poosje in het plaatsje Bundall, in de staat Queensland. “De regio heet de Gold Coast. We wonen dichtbij één van de meest toeristische plaatsen in Australië: Surfers Paradise.” Een tip voor de google-fanaat namens Gerard-Jan: ”Ik ga graag naar het National Park Springbrook. Zie de afbeeldingen en je weet waarom!”

In het dagelijks leven werkt Gerard-Jan bij een privé golfclub. Hij doet daar werkzaamheden achter de bar, helpt in het restaurant en ondersteunt bij het opzetten van zalen voor functies. “Ik combineer deze werkzaamheden met het opzetten van een eigen bedrijfje in samenwerking met CombiCraft. Dat bedrijf is gevestigd op het industrieterrein in Wapenveld. Ik heb inmiddels al een website: www.combicraft.com.au, maar je kunt me ook vinden op Instagram en Facebook.”

Op de vraag in hoeverre Gerard-Jan Heerde en SEH nog volgt is hij duidelijk. “Ik volg SEH iedere week. Stiekem zit ik nog in de groepsapp van SEH en ook van diverse vrienden krijg ik vrijwel alles mee”. Ook de verrichtingen van het eerste elftal probeert Gerard-Jan nog te volgen: ”Ik volg de wedstrijden via Twitter, maar soms haal ik het einde van de wedstrijd niet in verband met het tijdverschil.”

Het is nog onduidelijk hoe de toekomst er voor hem en Lieke uit ziet, want te ver vooruit kijken doen ze niet. “Voorlopig blijven we nog hier. We zullen zien wat de toekomst ons zal brengen. Of we definitief willen en of kunnen blijven zien we nog wel. We hebben geen enkele haast en genieten voorlopig lekker van al het moois wat Australië ons te bieden heeft."

Tot slot wil Gerard-Jan graag nog wat zeggen tegen een ieder die SEH een warm hart toedraagt. “Graag wil ik alle SEH’ers de hartelijke groeten doen vanuit DownUnder. Geniet van de mooie club die SEH is en zorg er samen voor dat de club blijft zoals die is! Ow ja: mocht je met het idee spelen om nog eens naar Australië toe te gaan voor een mooie vakantie, dan kun je mij altijd mailen of benaderen via facebook!”