SEH 2 uitgeschakeld in nacompetitie

Zondag 17 mei 2015

Het tweede team van SEH is er niet in geslaagd de volgende ronde van de nacompetitie te bereiken. Nadat vorige week in Zwolle ZAC 2 al met 2-0 te sterk was, bleek in Heerde andermaal dat de Zwollenaren een maatje te groot waren. Het werd 2-5 in het voordeel van de bezoekers.

Na het verlies van vorige week wist SEH 2 wat hen te doen stond. Om de volgende ronde te bereiken diende er namelijk gewonnen te worden met minimaal twee doelpunten verschil. Dat het echter een nagenoeg onmogelijke opgave zou worden bleek al helemaal na 19 minuten toen keeper Barneveld, na weifelend optreden van de Heerdese defensie, van dichtbij werd geklopt. Niet veel later was het 0-2 voor de gasten nadat een corner van dichtbij mocht worden binnengeknikt. SEH 2 legde zich er echter niet bij neer en zocht, ondanks de schier onoverbrugbare achterstand, naar de aansluitingstreffer. Die volgde nadat Van Beek goed doorging aan de rechterzijde en de bal panklaar op het hoofd van De Graaf legde, die met dat buitenkansje wel raad wist. Met een 1-2 ruststand gingen beide ploegen aan de thee.

Met nog meer opportunistisch en fysiek spel probeerde SEH 2 in het tweede bedrijf de gelijkmaker te forceren. Waar kleine mogelijkheden aan SEH-zijde echter niet werden benut, wist ZAC met hun voetbalkwaliteiten dankbaar gebruik te maken de geboden ruimte. Na de 1-3 en de 1-4 volgde namens SEH nog een eretreffer van Bregman. Het slotstuk was echter wederom voor de Zwollenaren, waardoor na negentig minuten een terechte 2-5 eindstand op het scorebord stond. De conclusie is dan ook dat na 180 minuten voetbal ZAC 2 duidelijk een maatje te groot was, waarmee voor SEH 2 seizoen 2014-2015 eindigt.