SEH KAMPIOEN

Donderdag 14 mei 2015

Het eerste elftal van SEH is afgelopen woensdagavond na een zinderende wedstrijd tegen vv Hattem kampioen geworden in de 4e klasse C. SEH keert hierdoor na 1 seizoen weer terug in de 3e klasse. Het eerste kampioenschap in 35 jaar werd behaald onder toeziend oog van maar liefst 2500 toeschouwers. Ook Burgemeester Pijnenburg was aanwezig om de mannen van trainer Arjen Bredewolt te ondersteunen tijdens deze belangrijke wedstrijd voor de club SEH

Op een bomvol Sportpark Monnikenbos, waar WZC als gastheer zich van haar beste kant liet zien, begon Hattem furieus aan de herhaling van afgelopen zaterdag toen SEH er niet in slaagde om in de laatste competitiewedstrijd het kampioenschap te beslissen. In de eerste minuten resulteerde dit in een aantal corners voor Hattem, waarbij zelfs de lat een keer geraakt werd.

Na 5 minuten spelen kwam SEH er voor het eerst uit en na een fantastische crosspass van Rick van Ommen op Guus Bregman, die vervolgens in eerste instantie zijn schot nog gekeerd zag worden door keeper de Weerdt van Hattem, kwam de bal bij Richard van de Streek terecht. Dodelijk effectief als hij is in dit soort situaties houd hij ook nu het hoofd koel en laat hij de vele aanwezige supporters van SEH voor de eerste keer deze avond juichen, 1-0.

Hattem wist wat het te doen stond want anders dan afgelopen zaterdag bij de laatste competitiewedstrijd was het nu SEH dat een vroege voorsprong te pakken had. De ploeg van trainer Goudbeek probeerde gaandeweg de eerste helft een gaatje in de defensie van SEH te vinden maar de defensie van SEH hield zich goed staande.

Wel was het prettig om te zien voor de neutrale toeschouwer dat Hattem in ieder geval met meer voetballende intenties naar Wapenveld was gekomen, in vergelijk met het duel van afgelopen zaterdag waarin het zich louter beperkte tot het spelen van de directe lange bal. De terugkeer van spelmaker Kersbergen, die in de eerste helft fraaie staaltjes voetbal liet zien, droeg daar zeer zeker aan bij. SEH had overigens meer moeite met deze speelwijze van Hattem in de eerste helft, waardoor het uiteindelijk blij mocht wezen met een 1-0 ruststand.

In de tweede helft zagen we een beter SEH dat meer grip op de wedstrijd kreeg. SEH ging met meer lef voetballen in de tweede helft maar nadat Guus Bregman van dichtbij een enorme kans miste om het duel vroegtijdig te beslissen was het Hattem dat aan de andere kant wel doel trof. Scheidsrechter Besselsen zag een strafschop in een actie van Michiel de Gooijer die Lawrence van der Bend licht raakte. Van der Bend ging gewillig naar de grond en kreeg de strafschop waarna hij op zoek was. De strafshop werd benut door van der Bend: 1-1.

In plaats van dat SEH bij de pakken neer ging zitten, ging het nadrukkelijk op jacht naar de hernieuwde voorsprong. Het gaspedaal werd door de blauw-witten dieper en dieper ingetrapt en een kwartier voor tijd kwam voor die spelopvatting de beloning. Na een prachtige voorzet van Christiaan van Beek belande de bal op het hoofd van Rick van Ommen, die de bal fabelachtig in het doel over de lange Stefan de Weerdt van Hattem heen kopte, 2-1. SEH had haar gewenste voorsprong weer te pakken en Monnikenbos ontplofte. Alles en iedereen met een SEH hart was op dat moment in extase.

In de slotfase van de wedstrijd gooide Hattem alles op alles om er nog een verlenging uit te slepen. Daarbij werd veelvuldig de lange bal gehanteerd, maar zonder ook maar echt gevaarlijk te worden. Het was zelfs SEH dat in deze fase de grootste kansen kreeg. Zo verzuimde Rob IJzerman in de 90e minuut om het duel definitief op slot te gooien, door oog in oog met De Weerdt te missen.

Wat volgde was een zenuwslopende blessuretijd maar toen de scheidsrechter dan eindelijk het laatste fluitsignaal had gegeven barste er een waar volksfeest los. De spelers, begeleiding en supporters vierden het zojuist behaalde kampioenschap uitbundig met elkaar, waarbij ook bloemen, kampioenshirts en een door de KNVB uitgereikte medaille niet ontbraken. De eerste selectie van SEH schreef zich met het eerste kampioenschap sinds 1980 voorgoed in de geschiedenisboeken van SEH.

Eenmaal terug in Heerde werd de selectie van SEH op grootse wijze onthaald door alle supporters met luid applaus, gezang en vuurwerk. Vervolgens werd het zojuist behaalde kampioenschap op grootse wijze gevierd in het bomvolle clubhuis.

Met het kampioenschap keert SEH volgend jaar terug in de 3e klasse van het zaterdag amateurvoetbal. Het niveau waarop een club met de allure van SEH minimaal thuishoort. Het zal dat volgend jaar wel moeten doen zonder aanvoerder en clubheld Van der Streek. Die speelde gister zijn laatste wedstrijd voor zijn geliefde blauw en wit, en zoals zo vaak in zijn prachtige carrière was hij daarin weer beslissend. Daarnaast zal ook Gerard Jan Hutte afscheid nemen van SEH. De spits, die veel aandeel had in de titel met zijn doelpunten en enorme werklust, gaat verhuizen naar het buitenland en zwaait zodoende na 7 jaar in het eerste van SEH gevoetbald te hebben af.

Zaterdag 16 mei zal de selectie nogmaals gehuldigd worden door een rondrit door Heerde vanaf 16 uur!

Foto's gemaakt door Leon Schotman

Foto's + verslag Het Gelderse Voetbal

Verslag Veluweland