SEH 2 verliest eerste deel van tweeluik

Maandag 11 mei 2015

Het is SEH 2 afgelopen zaterdag niet gelukt met een goed resultaat terug te keren uit Zwolle. Op een windering Jo van Marle sportpark werd er met 2-0 verloren van ZAC 2 tijdens de eerste confrontatie van de dubbele ontmoeting.

Beide ploegen wisten tijdens de reguliere competitie in de reserve derde klasse beslag te leggen op een periodetitel en werden door de KNVB aan elkaar gekoppeld in de eerste ronde van de nacompetitie welke uiteindelijk moet leiden tot promotie naar de reserve tweede klasse. Voor de elftallen was het dit seizoen de derde keer dat de degens met elkaar werden gekruist.

Om 11:45 uur werd er op het hoofdveld van de Zwolsche Atletische Club afgetrapt. In het eerste bedrijf hadden de gastheren het betere van het spel en meer balbezit, maar de grootste kansen waren er voor de equipe van trainer Bijsterbosch. De verdediging van de blauwhemden speelden met erg veel ruimte in de rug en daar lagen de mogelijkheden voor SEH om gevaar te stichten. Helaas mistte de eindpass en de afwerking de finesse om de score te openen.

ZAC probeerde met verzorgd positiespel het doel van keeper van Barneveld te bereiken. Men slaagde daar ook in maar meestal niet verder dan tot aan het 16 meter gebied. Op slag van rust was daar dan toch de openingstreffer in dit aantrekkelijke duel. De linksback van ZAC stoomde op vanaf eigen helft en speelde de bal strak bij de nummer 9 in de voeten die vervolgens vanaf de linkerzijde van het veld naar de as van het veld dribbelde. Met een korte kapbeweging schudde hij zijn naaste belager van zich af en verraste hij Barneveld in de korte hoek met een venijnig schot. Het luid aanwezige Zwolse publiek kon voor het eerst deze middag opveren vanaf de fraaie tribune.

 In de rust werd E. van Beek ingebracht ten koste van Schuurman. In het eerste kwartier na rust wist deze zelfde Van Beek met zijn snelheid en loopvermogen voor veel gevaar en dreiging te zorgen doordat er veel ruimte lag achter de laatste linie van ZAC. In zijn eerste één op één situatie wist hij de doelman net niet te omspelen. Tijdens een zelfde situatie niet veel later kwam de doelverdediger ver buiten zijn territorium en blokte de watervlugge Van Beek en pareerde vervolgens ook nog het leder met zijn hand. De scheidsrechter floot voor een overtreding en gaf SEH een vrije trap op 20 meter van het vijandelijke doel. Helaas vond de leidsman het niet nodig om deze actie van de doelman te bestraffen volgens de regels en de kaarten hield hij dan ook op zak. Ongeloof en frustratie voerden op dat moment de boventoon in het Heerdense kamp. Aangeschoten hands was de lezing van de verder goed leidende scheidrechter. De vrije trap die volgde werd door Kommer ruim overgeschoten. SEH had in deze fase het betere van het spel en met de wind in de rug werd keer op keer de aanval gezocht. ZAC wist zich dankzij hun solide achterhoede de nul te houden.

Rond de 75e minuut wist ZAC over hun rechterflank er snel uit te komen. Een van de Zwollenaren leek de bal te ver voor zich uit te spelen en gaf Kommer de gelegenheid om kordaat op te treden. Een gebrek in de communicatie zorgde ervoor dat hij in zijn sliding niet alleen de bal blokte maar ook linkervleugelverdediger Wullink torpedeerde. In de kluts kwam de bal bij een mee opgestoomde ZAC-er en deze zette de bal vanaf de achterlijn strak voor om vervolgens bij de tweede paal te worden binnengetikt. Na deze domper vloeide het geloof bij SEH in een goed resultaat weg en gingen de koppies naar beneden. De wedstrijd sleepte zich naar haar einde en door de vele wissels werd het tempo eruit gehaald. Bij het sluiten van de markt wist doelman Barneveld met een katachtige reflex een derde tegentreffer te voorkomen voor zijn ploeg. Na enkele minuten extra speeltijd floot de arbiter het eindsignaal en konden de gastheren elkaar feliciteren met een ferme stap richting de 2e ronde van de nacompetitie.

Bij SEH overheerste het gevoel dat er wel wat meer in had gezeten. Vooral op basis van de sterke fase na rust en enkele cruciale momenten die nadelig waren voor de withemden. Misschien dat er aanstaande zaterdag op het eigen fraaie sportpark "de Eeuwlanden", wanneer de spelers hun eigen niveau weten te behalen en misschien daar wel boven uit weten te stijgen, er een stunt in zit en dat de 2-0 nederlaag weggepoets kan worden.

Aanstaande zaterdag  kunnen de mannen van keuzeheer Bijsterbosch uw steun goed gebruiken tijdens de return tegen ZAC. Wees welkom.

Aanvang 12:00 op Sportpark "de Eeuwlanden"