SEH en Hattem woensdag op herhaling

Zondag 10 mei 2015

Het is SEH afgelopen zaterdag niet gelukt om via de reguliere competitie het kampioenschap veilig te stellen. In Hattem verloor de ploeg van trainer Arjen Bredewolt met 2-1, waardoor een beslissingswedstrijd uit moet gaan maken wie zich uiteindelijk kampioen van de 4e klasse C mag gaan noemen.

Op een bomvol Sportpark ’t Achterveen schoot SEH zich met name in de eigen voet door enerzijds een duidelijk veldoverwicht niet om te zetten in meerdere doelpunten en anderzijds niet adequaat op te treden bij beide tegen doelpunten. Een kwartier voor tijd kwam de spanning nog wel volledig terug in de wedstrijd toen Van Ommen de 2-1 tegen de touwen joeg en Hattem nog verder achter uit ging lopen, echter bleef een late gelijkmaker uit.

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een geweldige pot voetbal in Hattem. Het publiek wist al vroeg de weg te vinden richting het sportpark, wat uiteindelijk om 14:30 resulteerde in een fraai decor voor de 22 artiesten. De naar schatting 1500 toeschouwers, waarvan het gros uit Heerde kwam en blauw-wit verkleed was, konden bij het entree op het groene laken van de spelers genieten van het nodige rook- en vuurwerk waarvoor de Vrienden van SEH gezorgd hadden.

In de eerste 5 minuten was het voor beide partijen even aftasten. Waar SEH een offensief en agressief Hattem verwachtte, gebeurde het tegendeel. De ploeg van trainer Timo Goudbeek zakte in, gaf de bal aan SEH en gokte met lange halen op de snelheid van de voorwaartsen. De thuisploeg kreeg na 8 minuten voetballen een geweldige zet in de rug voor deze speelstijl toen een cornerbal wat onfortuinlijk via een SEH verdediger achter doelman Tijssen belandde. Nog meer dan in de slechts eerste enkele minuten kon Hattem daardoor gaan leunen op haar fysieke defensie en loeren op de counter.

SEH liet zich overigens door deze vroege tegenslag niet van de wijs brengen en ging voetballend op zoek naar de gelijkmaker. Die had na 20 minuten al op het scorebord kunnen en moeten staan, toen Hutte tot tweemaal toe oog in oog kwam te staan met doelman De Weerdt, maar beide keren zijn meerdere moest herkennen in de Hattem-goalie. Diezelfde Hutte kreeg een kwartier voor rust nog een goede mogelijkheid op de gelijkmaker, maar dit keer ging zijn schot met links voorlangs. Aan de andere kant was het overigens af en toe ook alle hens aan dek, doordat de razendsnelle Hattem voorwaartsen heil zagen in de alle ballen van achteruit en op die manier gevaarlijk probeerde te worden. Vlak voor rust mocht SEH overigens doelman Tijssen dankbaar zijn dat de marge tegen de thee aan niet op 2 werd gezet, toen hij katachtig reageerde op een venijnig schot in de korte hoek van Noordberger.

Na de pauze veranderde er aan het spelbeeld niet zo veel. SEH mocht het spel maken, deed dit met de beste bedoelingen maar kwam in de beginfase tot minder uitgespeelde mogelijkheden dan in het eerste bedrijf. Toen echter na 55 minuten spelen Hattem plots de 2-0 scoorde via Rave stond de wedstrijd in een keer op zijn kop. Doelman Tijssen kon nog net de hand zetten tegen een op het eerste gezicht houdbare bal over de as van het veld, maar moest vervolgens met lede ogen aanzien dat het leder alsnog achter hem belandde nadat ook Zandvliet de bal niet tijdig correct kon verwerken.

De opdracht voor SEH werd er door die tweede tegengoal niet eenvoudiger op. Trainer Bredewolt bracht meteen de nodige mutaties aan in zijn line-up en gedwongen door de 2-0 achterstand ging ook SEH opportunistischer voetballen. De spanning had overigens 5 minuten na de goal van Rave al weer volledig terug kunnen zijn, toen Zandvliet goed door kwam over links en met zijn voorzet Hutte bereikte. Jammerlijk genoeg belandde de bal van zijn hoofd op de deklat, waardoor het 2-0 bleef.

Ondanks dat Hattem bij tijd en wijle met het hele elftal op de eigen helft bivakkeerde resulteerde het opportunistische voetbal aan SEH kant niet in echte mogelijkheden. De meeste lange ballen door de as werden eenvoudig verwerkt door Van Maanen en De Haan, en schoot de bal wel door dan was daar altijd wel weer de alert keepende De Weerdt die eenvoudig kon op rapen. Pas 15 minuten voor tijd was de spanning daadwerkelijk terug in het duel, toen Van Ommen een terug gelegde bal met de wreef binnen volleerde en Sportpark ’t Achterveen ontplofte: 2-1.

SEH had nog een kwartier om de bevrijdende gelijkmaker op het scorebord te krijgen en ging om dat te bewerkstelligen nog aanvallender voetballen. In de omschakeling moest het echter wel bij de les blijven want de snelle Rave en lepe Van der Bend bleven maar gaan en geloofden in iedere bal. Echt dicht bij de gelijkmaker zou SEH overigens in de slotfase niet meer komen, of het zondag schot van Van Beek had doel moeten treffen, maar deze bal werd vlak voor de lijn over gekopt door een Hattemer. SEH wou wel en drong ook aan, maar had niet het geluk dat de bal één keer op de juiste plek viel.

Na slechts 4 minuten blessuretijd vond de arbiter van dienst, die over de gehele wedstrijd gezien prima floot, maar in een aantal situaties, met het zo leek een betere positie om de zaken correct waar te nemen, zich liet overrulen door één van zijn neutrale assistenten, het welletjes en floot hij voor het eindsignaal. De selectie van Hattem kon een bescheiden feestje vieren, terwijl SEH van het veld af stapte met de wetenschap dat het een prima partij had afgeleverd en dan mogelijk wel de slag had verloren, maar de oorlog nog zeker niet.

Als gevolg van de overwinning van Hattem zijn beide ploegen in de competitie geëindigd op het zelfde puntenaantal waardoor conform de richtlijnen van de KNVB een beslissingswedstrijd op neutrale grond moet gaan uit maken wie uiteindelijk kampioen zal worden. Deze beslissingswedstrijd zal aanstaande woensdag gespeeld worden op het terrein van WZC Wapenveld. Aanvang van dat duel is 19:30.