SEH uitgeschakeld in beker

Zondag 12 september 2021

Het eerste elftal van SEH is uitgeschakeld in de KNVB-beker. In Harderwijk ging het elftal van trainer Schuring zaterdag met 2-1 terecht onderuit tegen derdeklasser Zwart Wit ’63.

En daarmee is doorbekeren onmogelijk geworden voor de Heerdenaren, daar er eerder al niet gewonnen werd van Hulshorst en aanstaande zaterdag tegen Noord Veluwe Boys alleen nog een duel resteert om des keizers baard.

De marge na 90 minuten spelen was dus uiteindelijk minimaal op het kunsgrasveld van thuisploeg Zwart Wit ’63 en dat was misschien wel het grootste winstpunt voor de formatie uit Heerde, die als team bleef strijden voor elke meter en zeker ten opzichte van de midweekse wedstrijd tegen Terwolde progressie liet zien.

Want ondanks een fors veldoverwicht voor Zwart Wit ’63 in de openingsfase gaven de Heerdenaren weinig tot geen echte grote kansen weg. In het eerste half uur kon SEH voetballend daarentegen ook niet echt mee komen of gevaarlijk worden, omdat met name telkens op de helft van de tegenstander er wel erg eenvoudig of slordig balverlies werd geleden en het spel zich dus met name bleef afspelen op de helft van SEH.

Toch kwam SEH na dik een half uur uit het niets op voorsprong. Veldman kon bij de tweede paal een bal binnen glijden en tekende daarmee, onterecht of niet, voor een 0-1 tussenstand. Heel lang kon SEH overigens niet genieten van die voorsprong, want vlak voor de thee kwam de thuisploeg van dichtbij op gelijke hoogte: 1-1.

Na rust een zelfde spelbeeld, waarbij Zwart Wit ’63 toch wel veelvuldig de bal had en via een met name wel erg rappe en handige voorhoede gevaarlijk probeerde te worden, maar buiten een bal op de lat en aantal afstandpogingen om hoefde doelman Van Leeuwen niet echt handelend op te treden.

Toch na pak en beet 65 minuten spelen ineens een doelpunt in Harderwijk, toen na een handige individuele actie er van dichtbij binnen gekopt kon worden: 2-1. Terecht, zeer zeker, maar SEH ging niet bij de pakken neer zitten en ging in de slotfase nog op zoek naar de gelijkmaker die er uiteindelijk niet meer kwam. Het dichtste bij was overigens Moerenhout nog, die vanaf een meter of 10 binnen wilde punteren maar zijn bal net naast zag gaan.

Een terechte 2-1 nederlaag voor SEH tegen een voetballend beter Zwart Wit ’63. Voor de thuisploeg resteert een rechtstreeks duel tegen Hulshorst om te bepalen wie er door bekert, voor SEH zit het bekeravontuur er helaas op.

Opstelling SEH: Van Leeuwen, Dezijn, Moerenhout, R. Zandvliet, Bijsterbosch (75. Wagenaar), Vonderman, Van de Beek (52. Tellegen), Veldhuis, Veldman (75. Van Egteren), Van Velsen (63. Van Oene) en M. Zandvliet

Toeschouwers: circa 100