Net geen bekerzege voor SEH tegen Hulshorst

Zaterdag 04 september 2021

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde heeft zaterdagmiddag gelijkgespeeld tegen derdeklasser Hulshorst. Lang leek het eerste bekerduel op sportpark De Eeuwlanden een prooi te worden voor de thuisploeg, maar een doelpunt van Hulshorst in de laatste officiële speelminuut maakte dat de einduitslag 2-2 werd.

Na al meerdere weken van trainen en oefenpotjes begon dit keer ‘het echte werk’ voor SEH 1. De poulefase van het bekertoernooi werd gestart met een thuisduel tegen Hulshorst. En dat was een bekende tegenstander, want hetzelfde affiche stond exact zeven dagen eerder ook op het programma. Toen won SEH met 2-0, dankzij doelpunten van Mark Zandvliet en Christijan Vonderman (uit een penalty).

Beide teams traden wel in een duidelijk andere opstelling aan. SEH moest het doen zonder onder meer de afwezige nieuweling Jöel Veldman en de langdurig geblesseerde Mathijs Logtenberg. Daarentegen waren er wel basisplaatsen voor onder anderen doelman Ties van Leeuwen en Mark Zandvliet.

Het begin van het duel op een zonovergoten sportpark was duidelijk voor Hulshorst. En na vier minuten konden de meegereisde supporters dan ook al juichen. Sven van Olst schoot de bal vanaf randje zestien richting de rechterbenedenhoek en doelman Van Leeuwen kon geen redding meer brengen: 0-1. Niet veel later had Zwep van Hulshorst de voorsprong al kunnen verdubbelen, maar dat gebeurde niet.

Na een slecht eerste kwartier kwam SEH meer aan voetballen toe. Een kopbal van Christijan Vonderman belandde op de deklat en buitenspeler Davy Bax zag twee schoten naast gaan. Na een kwart duel was daar wel de gelijkmaker: een corner vanaf links werd feilloos binnengekopt door Vonderman. De middenvelder stond vogelvrij bij de tweede paal. Na de 1-1 kregen beide teams nog wel wat mogelijkheden tot de rust, maar gescoord werd er niet meer.

De tweede helft was lange tijd niet heel boeiend voor de toeschouwers. En een gelijkspel hing dan ook in de lucht. Na een drinkpauze op driekwart wedstrijd wisselde SEH-trainer Schuring driemaal. Eén van de invallers, Dion van Velsen, strafde geschutter in de defensie van Hulshorst kort daarna genadeloos af. De spits schoot de bal van dichtbij achter de keeper: 2-1.

Met nog een minuut of twintig te gaan ging Hulshorst op jacht naar de gelijkmaker. Maar echt overtuigend was dat lange tijd niet. In de omschakeling was SEH meerdere malen in de buurt van de derde treffer. Maar Van Velsen en Jochem Tellegen hadden het vizier niet op scherp, mede dankzij meerdere goede reddingen van doelman Remon Vlieger.

Nadat een bijna miscommunicatie in de defensie van SEH net goed afliep, ging het toch nog mis. Een makkelijk gegeven vrije trap vanaf de linkerzijde werd simpel binnengekopt door de lange Akolade. Scheidsrechter Rigterink, die over het algemeen een rustige middag had, liet nog een aantal minuten doorspelen. Maar aan de stand werd niets meer veranderd: 2-2.

Een gelijkspel tegen een derdeklasser, maar toch met een wat zure nasmaak wellicht voor SEH. Want de ploeg had de overwinning zeker over de streep kunnen trekken. Volgende week zaterdag moet het team van trainer Schuring naar Harderwijk, voor de bekerwedstrijd tegen de op papier sterkste tegenstander in de poule: Zwart Wit ’63. Dat elftal won de eerste pot vanmiddag met 0-3 van Noord Veluwe Boys. Dinsdagavond oefent SEH nog eenmaal, in en tegen Terwolde (20.00 uur).

Opstelling SEH: Van Leeuwen; Bijsterbosch (66. Dezijn), De Gooijer ©, Moerenhout, Niemeijer; Vonderman, M. Zandvliet (66. R. Zandvliet), Veldhuis (77. Van de Beek); Bax, Van Oene (66. Van Velsen) en Tellegen

Aantal toeschouwers: circa 150.