Nieuw seizoen met deze coronamaatregelen

Zaterdag 14 augustus 2021

Het demissionair kabinet heeft besloten om behoedzaam en stap voor stap de 1,5 meter afstand los te laten. Dat werd vrijdagavond duidelijk tijdens de persconferentie. Voor wat betreft de sport zijn de bestaande maatregelen verlengd tot en met 19 september. Op 17 september besluit het kabinet of het verantwoord is om een eventuele volgende stap te zetten. 

Maar omdat een nieuw seizoen ingaat is het wel goed om nog even een keer aan te geven wat de coronaregels bij SEH zijn als het gaat om de sportwedstrijden en een bezoek aan het terras of de kantine.

Voor sport gelden de volgende spelregels:

*Iedereen mag weer binnen en buiten sporten.

*Binnen en buiten gelden geen beperkingen. Sporten in groepsverband is toegestaan.

*Wedstrijden zijn toegestaan. Zowel onderling als wedstrijden tegen andere clubs. 

*Als het nodig is voor de sportbeoefening is de 1,5 meter afstand voor personen vanaf 18 jaar niet verplicht. Na het sporten is 1,5 meter afstand houden nog wél verplicht.

*Bij amateursport is publiek toegestaan, zowel bij wedstrijden als bij trainingen. Publiek heeft een vaste plek op 1,5 meter afstand van elkaar.

*Voor kantines gelden dezelfde regels als bij de gewone horeca. Dus: een vaste zitplaats, 1,5 meter afstand en met een gezondheidscheck vooraf.

*Verder blijft het belangrijk dat iedereen zich tijdens het bezoek aan de voetbalclub aan de basisregels blijft houden, om zo verspreiding van het coronavirus tegen te gaan!

Het kabinet neemt zich voor om vanaf 20 september de 1,5 meter afstand in de rest van de samenleving los te laten. Hiermee vervallen dan ook de meeste andere maatregelen. Of dat ook echt kan wordt dus later pas bekend. De komende weken moet duidelijk worden hoe dat exact uitwerkt voor het amateurvoetbal. Als het gaat om het toelaten van toeschouwers voor de periode vanaf 20 september, eventueel met een verplicht test- of vaccinatiebewijs, is de KNVB in overleg met NOC*NSF en de overheid.

Lees hier het antwoord op de veelgestelde vragen aan de KNVB (nog niet bijgewerkt).

Alle informatie over de maatregelen en richtlijnen rondom corona bij SEH is op één pagina terug te vinden: klik hier.