Indeling competitie SEH 1 mét nieuwe derby!

Dinsdag 13 juli 2021

De indeling voor het nieuwe voetbalseizoen is in de nacht van afgelopen donderdag op vrijdag bekendgemaakt door de KNVB. SEH 1 speelt in het seizoen 2021-2022 in de 4e klasse C. Waar de afgelopen jaren de meeste ritjes voor de uitduels richting de omgeving van Kampen en Zwolle gingen, moeten de Heerdenaren nu juist bijna alleen maar richting het zuiden.

Toch zijn er ook weer de nodige derby’s te noteren voor komend seizoen, met ook een nieuwe tegenstander: onze buren van vv Heerde! Zij zijn overgestapt naar het zaterdagvoetbal en dit seizoen eveneens in de 4e klasse C ingedeeld.

De nieuwe indeling: vierde klasse C.

Achterveld (tussen Leusden en Barneveld)

Barneveld

Ede/Victoria (later vervangen door WZC Wapenveld)

EFC’58 (Ermelo)

EZC’84

Harskamp

(vv) Heerde

Prins Bernhard (Uddel)

SDS’55 (Wekerom)

SEH

Veluwse Boys (Garderen)

VEVO

Vierhouten’82

Op papier een leuke indeling met helaas wel een oneven aantal teams (dertien). Bijna alle teams zijn in meer of minder mate bekend als tegenstander, omdat er in het verleden wel tegen gevoetbald is. De derby’s tegen EZC, vv Heerde en VEVO springen natuurlijk in het oog. Andere bekende teams als ’t Harde, Noord Veluwe Boys en ook Zalk zijn in de 4e klasse D ingedeeld en moeten de kant van Zwolle en Kampen op.

Naar verwachting zullen alleen de uitwedstrijden tegen Harskamp, vv Heerde, SDS en Vierhouten om 15.00 uur beginnen, de overige duels starten 14.30 uur. Ook voor thuisduels bij SEH geldt deze voorkeurstijd.

Het programma wordt eind augustus (pas) bekend. De eerste competitiewedstrijd staat gepland voor 25 september. Drie weken eerder begint de bekercompetitie, de indeling daarvoor moet nog bekend worden gemaakt. Uiteraard hopen we dat alles door kan en mag gaan en dat corona geen roet in het eten gooit.

Ook voor andere teams die in de Categorie A zitten is de indeling nu bekend. De andere teams moeten nog even geduld hebben, in ieder geval tot half augustus.

Update 13 juli: Door een wijziging in de indeling komt er nog een derby bij volgend seizoen! Ook WZC Wapenveld speelt toch in de 4e klasse C. Dat elftal komt 'in de plek van' Ede/Victoria!