Veel versoepelingen vanaf volgende week!

Zaterdag 19 juni 2021

Omdat het goed gaat in Nederland zijn veel maatregelen tegen het coronavirus niet meer nodig. Het kabinet heeft dan ook besloten om stap 4 van het openingsplan te zetten en zelfs te vergroten, bleek vrijdagavond tijdens de persconferentie. Vanaf 26 juni zijn alle deuren open, waarbij anderhalve meter afstand de allesbepalende norm blijft. En dat is heel mooi nieuws, want het heeft ook gevolgen voor bijvoorbeeld het amateurvoetbal! Zoals bij SEH.

 

De mogelijkheden voor sporten worden namelijk verder verruimd vanaf 26 juni. Bijna alle beperkingen vervallen. Er geldt nog wel een aantal voorwaarden (zie ook de foto bij dit bericht): 

*Sportlocaties mogen 100 procent van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruiken. 

*Gezondheidscheck en registratie is verplicht. 

*Tijdens het sporten hoeven sporters onderling geen 1.5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening. 

*Amateurwedstrijden zijn toegestaan. Iedereen mag wedstrijden spelen met andere clubs. Jongeren tot en met 17 jaar mochten dit al en dit geldt nu ook voor alle personen vanaf 18 jaar.  

*Er mag publiek aanwezig zijn bij amateurwedstrijden en trainingen. Dit geldt ook voor professionele wedstrijden. Hiervoor mag 100 procent van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruikt worden. Een vaste plaats is verplicht. 

*Voor sportkantines gelden dezelfde plannen en richtlijnen als voor de horeca.

 

Simpel gezegd zijn er dus drie belangrijke versoepelingen per 26 juni ten opzichte van de huidige situatie:

*Ook voor senioren en de O19-categorie geldt dat zij weer wedstrijden tegen andere clubs mogen spelen.

*Publiek is weer welkom bij wedstrijden! Wel moeten toeschouwers 1,5 meter afstand houden.

*Er zijn minder beperkingen rondom de horeca.

 

De versoepelingen gaan in op de dag waarop de laatste ronde van de Regiocup wordt gespeeld. Hoe gaat het dan verder in de zomer? Het bestuur van SEH heeft besloten om ook deze zomerperiode (beperkt) open te blijven. Namelijk op de donderdagavond en de zaterdagmiddag. Degenen die dat willen kunnen dan sporten en er zijn vrijwilligers die de kantine openstellen.

Medio augustus bekijkt het kabinet op welke manier en wanneer de laatste stap van het openingsplan (het loslaten van de anderhalve meter en de overige basisregels) gezet kan worden. 

Lees hier het antwoord op de veelgestelde vragen aan de KNVB (inmiddels bijgewerkt).

Alle informatie over de maatregelen en richtlijnen rondom corona bij SEH is op één pagina terug te vinden: klik hier.

 

Bron foto: Rijksoverheid