Regiocup gaat van start en meer ruimte voor senioren!

Zaterdag 29 mei 2021

Yes, het gaat dan toch nog gebeuren! Het demissionair kabinet heeft vrijdagavond aangekondigd de coronaregels met ingang van 5 juni te versoepelen. Jeugdwedstrijden tussen teams van verschillende verenigingen zijn dan weer volledig toegestaan. Het betekent dat de Regiocup vanaf dan voor de jeugdteams zal aanvangen.

De KNVB Regiocup wordt gespeeld in de volgende speelweekenden: 5/6 juni, 12/13 juni, 19/20 juni en 26/27 juni. Maandag 31 mei aan het einde van de dag publiceert de KNVB het programma in Sportlink en de Voetbal.nl-app.

Het lijkt erop dat momenteel de versoepelingen rondom het spelen van wedstrijden alleen gelden voor jeugdteams tot en met de O18 (formeel hanteert de Rijksoverheid tot en met 17 jaar), dus tot en met de O17. Voor de senioren is al een streep gezet door de Regiocup.

Er is besloten dat deelname aan deze competitie nog met de oude, huidige, teams van SEH is. Dus de elftallen van het afgelopen seizoen en niet het nieuwe seizoen. Bovendien vindt er de komende dagen nog een inventarisatie onder alle teams plaats om te kijken hoe groot de animo is en of iedereen het wel ziet zitten om weer te beginnen.

Op www.knvb.nl/regiocup is een overzicht gemaakt van veelgestelde vragen over de KNVB Regiocup.

Het starten van de Regiocup is niet het enige mooie nieuws. Nadat deze zaterdagmiddag voor het eerst het terras van SEH is geopend, volgt er nog meer. Zo mogen senioren met ingang van 5 juni weer volledig trainen én onderlinge trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging. Dit allemaal zonder beperkingen in groepsgrootte en zonder dat er onderling 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden. Wedstrijden tegen teams van andere verenigingen is nog niet mogelijk.

Kantines (en terrassen) zijn gelijkgetrokken met de reguliere horeca en mogen dus per 5 juni ook weer open, onder dezelfde voorwaarden als die er voor de horeca geformuleerd zijn. Dus bijvoorbeeld: reserveren en een gezondheidscheck blijft verplicht. Bij SEH wordt nog nader gekeken naar de precieze uitwerking.

Met de verruimde maatregelen is ook bekend geworden dat de kleedkamers en douches weer mogen worden gebruikt. Uiteraard nog wel met de basismaatregelen in acht nemend, denk bijvoorbeeld aan de anderhalve meter afstand. 

Publiek langs de lijn bij de wedstrijdjes is helaas nog niet toegestaan. Op sportaccommodaties zijn alleen personen welkom die een rol hebben bij het organiseren van trainingen en/of wedstrijden. Uitzondering hierop zijn ouders/ verzorgers die vervoer naar uitwedstrijden verzorgen. Zij vallen onder teambegeleiding en mogen dus op de sportaccommodatie aanwezig zijn. Op 22 juni besluit het kabinet normaliter of de volgende stap in het openingsplan gezet kan worden, ook dan gaat het om uitbreidingen voor de sport buiten.

Lees hier het antwoord op de veelgestelde vragen aan de KNVB (moet nog worden bijgewerkt).

Alle informatie over de maatregelen en richtlijnen rondom corona bij SEH is op één pagina terug te vinden: klik hier.