Regiocup voor jeugd in voorbereiding

Woensdag 26 mei 2021

De KNVB voert momenteel overleg met ‘Den Haag’ om met ingang van 5 juni ook het spelen van jeugdwedstrijden buiten de eigen vereniging mogelijk te maken. De bond is daarom alvast gestart met de verdere voorbereidingen voor het spelen van de KNVB Regiocup voor de jeugd, vanaf zaterdag 5 juni.

Als alles gaat zoals gepland wordt er gespeeld op de volgende speelweekenden: 5/6 juni, 12/13 juni, 19/20 juni en 26/27 juni. Het betekent dat de KNVB nu het wedstrijdprogramma opbouwt op basis van de poule-indelingen die al eerder gepubliceerd zijn. De bond streeft ernaar het programma op maandag 31 mei aan het einde van de dag te publiceren in Sportlink en de Voetbal.nl-app.

Er is nog wel een (niet onbelangrijk) voorbehoud: de voetbal blijft afhankelijk van een positief besluit van het kabinet. Zoals het er nu uitziet volgt er op dinsdag 1 juni (mogelijk vrijdag 28 mei al!) een persconferentie waar het demissionair kabinet de eventuele versoepelingen van stap 3 van het openingsplan aankondigt. Direct na die persconferentie neemt de KNVB een definitief besluit over het spelen van de Regiocup voor de jeugd.

Door dezelfde competitie voor de senioren is overigens eerder al een streep gezet.

Lees hier meer informatie van de KNVB en de 'spelregels'.