Tweede stap openingsplan komt eraan

Woensdag 12 mei 2021

Het kabinet wil de tweede stap in het openingsplan op woensdag 19 mei nemen. Wel met een voorwaarde; want als op 17 mei het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames niet ver genoeg is gedaald, wordt stap 2 van het openingsplan uitgesteld middels ‘het indrukken van de pauzeknop’. Dat bleek dinsdagavond tijdens de persconferentie. Mocht de tweede stap inderdaad doorgaan heeft dat ook gevolgen voor sporters van onze vereniging SEH!

Buiten sporten in groepsverband kan dan bijvoorbeeld weer per 19 mei, ook voor de ouderen. Dat lijkt mooi, maar is onder voorwaarden. Zo bestaat de groep uit maximaal 30 personen en moet iedereen wel 1,5 meter afstand houden. Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan. In feite is de groepsgrootte voor sporters van 27 jaar en ouder dus alleen uitgebreid, van vier naar dertig personen.

De jeugd en jongeren tot en met 26 jaar mochten eerder al meer op het gebied van buiten sporten, voor hen verandert daarin niks. Ben je het overzicht per categorie een beetje kwijt? Bekijk dan de afbeelding bij dit bericht (bron Rijksoverheid) voor een helder schema en de spelregels.

En nog een belangrijke aanpassing zit eraan te komen vanaf 19 mei: de terrassen bij sportlocaties mogen ook weer open. Hiervoor gelden dezelfde regels als op andere buitenterrassen. Dat betekent bijvoorbeeld een gezondheidscheck vooraf, een vaste zitplaats en maximaal twee personen (excl. kinderen t/m 12 jaar) of één huishouden per tafeltje. 

De overige maatregelen blijven van kracht. Dus:

* De douches en kleedkamers zijn gesloten.

* Publiek is nog niet toegestaan bij de activiteiten. 

Onlangs is al gemeld dat de KNVB Regiocup dit seizoen definitief niet meer haalbaar is voor senioren. Er blijft te weinig tijd over voor zo'n toernooi. Voor de jeugd is er nog wel hoop. Zodra hier definitief uitsluitsel over is communiceert de KNVB erover. Als de coronabeperkingen het weer toelaten, kunnen verenigingen alsnog onderling losse oefenwedstrijden gaan organiseren. 

De derde stap in het openingsplan staat nu op z’n vroegst op 9 juni gepland. Op 1 juni horen we of deze derde stap ook gezet kan worden. Een uitbreiding voor het sporten buiten is daar dan onderdeel van.

Lees hier het antwoord op de veelgestelde vragen aan de KNVB.

Alle informatie over de maatregelen en richtlijnen rondom corona bij SEH is op één pagina terug te vinden: klik hier.