Streep door Regiocup voor senioren

Donderdag 06 mei 2021

Het zat er al wel een beetje aan te komen; de KNVB heeft besloten dat de KNVB Regiocup dit seizoen definitief niet meer haalbaar is voor senioren. Er blijft te weinig tijd over voor zo'n toernooi, meldt de voetbalbond vandaag.

Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen in elk geval tot 18 mei niet per team trainen. Dit mag, net als het afgelopen half jaar, alleen in groepjes van vier. Dan zijn er nog weken nodig om wedstrijdfit te worden en zou de KNVB Regiocup op z’n vroegst in het weekend van 5/6 juni kunnen starten. 'Voor een toernooivorm blijft er dan te weinig tijd over aangezien de zomervakantie op 10 juli van start gaat (regio Noord) en er in de zomer op veel sportcomplexen grasonderhoud nodig is', aldus de voetbalbond.

Voor de jeugd is er nog wel hoop. Kinderen mogen wel al enige tijd normaal trainen en op de eigen vereniging partijtjes spelen. Aangezien zij dus geen optraintijd nodig hebben, wordt de optie voor de KNVB Regiocup voor de jeugd nog wel langer opengehouden. Zodra hier definitief uitsluitsel over is communiceert de KNVB erover.

Zodra de coronabeperkingen het weer toelaten, kunnen verenigingen alsnog onderling losse oefenwedstrijden gaan organiseren. De KNVB kan hier eventueel bij ondersteunen.

Lees hier het antwoord op de veelgestelde vragen aan de KNVB.

Alle informatie over de maatregelen en richtlijnen rondom corona bij SEH is op één pagina terug te vinden: klik hier.