Avondklok verdwijnt en kantine open voor afhaal?

Woensdag 21 april 2021

Het kabinet neemt de eerste voorzichtige stap in het openingsplan op 28 april. Vanaf die datum verdwijnt of wijzigt een aantal maatregelen in Nederland om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hoewel de maatregelen nog niet zozeer over sport gaan, is een deel van de aanpassingen wél van belang voor de voetbalclubs.

Zo komt er een eind aan de avondklok. Op 28 april 04.30 uur vervalt de avondklok. Het eventueel haasten na de training om weer op tijd bij huis te zijn is dus vanaf dan niet meer nodig.

Terrassen buiten kunnen van 12.00 uur tot 18.00 uur open onder voorwaarden. Het terras van SEH ook? Het terras van sportkantines is gesloten. Dit heeft te maken met het verbod op publiek bij sportwedstrijden, meldt de rijksoverheid nu. Wel wordt er gezegd dat sportkantines open kunnen voor het afhalen van eten en drinken. We wachten nog op info van de KNVB over de kantines en de terrassen en zullen het communiceren als er iets meer bekend is.

Update 23 april; De KNVB meldt over de terrassen en de kantine: het openen van terrassen van sportkantines is niet toegestaan. 'Het verbod op publiek bij sportwedstrijden maakt hier het verschil met de gewone horeca. Sportkantines mogen van de overheid wel open zijn voor het afhalen van eten en drinken. Indien er evenwel sprake is van een sportaccommodatie met een professionele ondernemer met volledige horecavergunning adviseren wij om in overleg te treden met de lokale overheid om het terras wel open te stellen conform de geldende voorwaarden de Rijksoverheid.'

Alle overige maatregelen blijven gelden. Dat betekent: voor leden tot en met 26 jaar is sporten bij sportaccommodaties toegestaan, in teamverband, zonder 1,5 meter afstand te houden. Wedstrijden spelen tegen elkaar mag ook. Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen sporten op sportaccommodaties buiten met maximaal 4 mensen. Voorwaarde is wel dat zij 1,5 meter afstand houden.

En verder:

* De douches en kleedkamers zijn gesloten.

* Publiek is nog niet toegestaan bij de activiteiten. 

Teams die normaal competitie spelen zijn door de KNVB al aangewezen op de KNVB Regio Cup: regionale competities zonder promotie of degradatie. Binnenkort wordt definitief de knoop doorgehakt over de daadwerkelijke haalbaarheid van de KNVB Regiocup voor de verschillende voetbalvormen.

Want er is wel een openingsplan. De tweede stap in het openingsplan staat op z’n vroegst op 11 mei gepland. Dan kan er bijvoorbeeld onder voorwaarden weer binnen, en meer buiten, gesport worden. Zoals het trainen in teams voor volwassenen vanaf de 27 jaar. Op 3 mei wordt bekend of de tweede stap ook echt gezet kan worden.

Lees hier het antwoord op de veelgestelde vragen aan de KNVB.

Alle informatie over de maatregelen en richtlijnen rondom corona bij SEH is op één pagina terug te vinden: klik hier.