Huidige coronamaatregelen verlengd

Donderdag 15 april 2021

Het huidige pakket aan maatregelen tegen het coronavirus wordt verlengd, zo werd dinsdagavond duidelijk tijdens een persconferentie. Wel is er een openingsplan gemaakt, waarin het kabinet de samenleving in drie maanden tijd weer steeds meer wil openen. Maar omdat er nog veel besmettingen bij komen en de ziekenhuizen vol liggen met patiënten, laat de eerste stap dus nog op zich wachten.

De avondklok blijft nog gewoon bestaan. Uiteraard blijft het belangrijk dat trainers en leiders de trainingen wel tijdig beëindigen, zodat iedereen voor het ingaan van de avondklok weer thuis kan zijn!

Verder worden alle huidige maatregelen verlengd. Dat betekent: voor leden tot en met 26 jaar is sporten bij sportaccommodaties toegestaan, in teamverband, zonder 1,5 meter afstand te houden. Wedstrijden spelen tegen elkaar mag ook. Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen sporten op sportaccommodaties buiten met maximaal 4 mensen. Voorwaarde is wel dat zij 1,5 meter afstand houden.

De overige maatregelen blijven gewoon van toepassing, dus:

* Naast de sportkantines zijn ook de douches en kleedkamers gesloten.

* Publiek is uiteraard ook nu niet toegestaan bij de activiteiten.

Teams die normaal competitie spelen zijn door de KNVB al aangewezen op de KNVB Regio Cup: regionale competities zonder promotie of degradatie. De KNVB is al gestart met de invulling van de poules en het ontwikkelen van een speeldagenkalender voor de resterende maanden. Lees er hier meer over. De komende weken wordt definitief de knoop doorgehakt over de daadwerkelijke haalbaarheid van de KNVB Regiocup voor de verschillende voetbalvormen.

Wel is er dus een openingsplan. Doel is dat deze zomer weer bijna alles kan. Soms onder voorwaarden en met de basisregels in het achterhoofd. Er zijn 6 stappen. De 1e stap in het openingsplan is op zijn vroegst op 28 april 2021. Dan kunnen bijvoorbeeld de terrassen en winkels open. Op 20 april wordt bekend of deze stap op 28 april gezet kan worden. Vanaf de tweede stap, op zijn vroegst 11 mei, zijn er ook uitbreidingen mogelijk voor buiten sporten. Bijvoorbeeld het trainen in teams voor volwassenen.

Lees hier het antwoord op de veelgestelde vragen aan de KNVB.

Alle informatie over de maatregelen en richtlijnen rondom corona bij SEH is op één pagina terug te vinden: klik hier.