Trainingsschema weer normaal na aanpassing avondklok

Woensdag 24 maart 2021

Het aantal besmettingen als gevolg van het coronavirus neemt helaas toe. De zogeheten derde golf begint ook zichtbaar te worden. Daarom wordt het huidige pakket maatregelen verlengd, zo werd dinsdagavond duidelijk tijdens de persconferentie. Eén maatregel wordt wel iets aangepast: vanaf 31 maart gaat de avondklok een uur later in; om 22.00 uur. Dat heeft ook gevolgen voor onze voetbalclub.

Want omdat de avondklok eerst om 21.00 uur begon, was er een aangepast trainingsschema van toepassing tijdens de afgelopen weken. Nu de avondklok een uurtje later begint kunnen we per woensdag 31 maart weer terug naar het ‘originele’ trainingsschema, zoals deze aan het begin van het seizoen is opgesteld. Weet je niet meer hoe die eruit zag? Bekijk ‘m hier, als foto bij dit bericht of via de sectie ‘publicaties’ op deze site.  Uiteraard blijft het belangrijk dat trainers en leiders de trainingen wel tijdig beëindigen, zodat iedereen voor het ingaan van de avondklok weer thuis kan zijn!

Verder worden alle huidige maatregelen verlengd tot en met 20 april. Dat betekent: voor leden tot en met 26 jaar is sporten bij sportaccommodaties toegestaan, in teamverband, zonder 1,5 meter afstand te houden. Wedstrijden spelen tegen elkaar mag ook. Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen sporten op sportaccommodaties buiten met maximaal 4 mensen. Voorwaarde is wel dat zij 1,5 meter afstand houden.

Aanvankelijk was er alleen voor de J017-1 nog een kleine kans op hervatting van de competitie, maar ook die mogelijkheid lijkt nu over volgens de routekaart. Alle andere teams zijn door de KNVB al aangewezen op de KNVB Regio Cup: regionale competities zonder promotie of degradatie.

De overige maatregelen blijven gewoon van toepassing, dus:

* Naast de sportkantines zijn ook de douches en kleedkamers gesloten.

* Publiek is uiteraard ook nu niet toegestaan bij de activiteiten.

Op 13 april is normaliter de volgende persconferentie waarin wordt gezegd wat er ná 20 april mogelijk is.

Lees hier het antwoord op de veelgestelde vragen aan de KNVB.

Alle informatie over de maatregelen en richtlijnen rondom corona bij SEH is op één pagina terug te vinden: klik hier.