Avondklok verlengd, iets meer ruimte voor oudere sporters

Dinsdag 09 maart 2021

Nog steeds raken er helaas mensen besmet met het coronavirus. Mede daarom gaat het kabinet nu niet verder versoepelen, zo bleek maandagavond tijdens een persconferentie. Wel is er een aantal wijzigingen doorgevoerd, die ook van invloed kunnen zijn op de leden van vv SEH.

Alle huidige maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan worden verlengd tot en met 30 maart. De avondklok wordt verlengd tot 31 maart 04.30 uur. Tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends moet daarom iedereen in principe binnen blijven.

Het betekent dat het aangepaste trainingsschema dat sinds vorige week van toepassing is wordt verlengd, tot en met het einde van de avondklok. Dat is nu dus 31 maart. Belangrijk: na 20.30 uur vinden er geen activiteiten meer plaats op het sportpark. De club vraagt aan alle betrokken trainers en leiders om de trainingen tijdig te beëindigen.

Per dinsdag 16 maart gelden wel een aantal aanpassingen, waaronder voor oudere sporters. Tot en met 26 jaar is sporten bij sportaccommodaties al toegestaan, in teamverband, zonder 1,5 meter afstand te houden. Daar komt nu bij dat volwassenen van 27 jaar en ouder buiten mogen sporten op sportaccommodaties met maximaal 4 mensen. Voorwaarden is wel dat zij 1,5 meter afstand houden.

Alleen voor de J017-1 is er nog een kleine kans op hervatting van de competitie. Alle andere teams zijn door de KNVB aangewezen op de KNVB Regio Cup: regionale competities zonder promotie of degradatie. De bond meldt hierover: alle voorbereidingen zijn hiervoor getroffen, dus zodra de maatregelen het toelaten, gaat de KNVB Regiocup van start!

De overige maatregelen blijven gewoon van toepassing, dus:

* Naast de sportkantines zijn ook de douches en kleedkamers gesloten.

* Publiek is uiteraard ook nu niet toegestaan bij de activiteiten.

Op 23 maart is de volgende persconferentie, waarin wordt gezegd wat er na 30 maart mogelijk is. Houd onze website in de gaten voor updates.

 

Lees hier het antwoord op de veelgestelde vragen aan de KNVB.

Alle informatie over de maatregelen en richtlijnen rondom corona bij SEH is op één pagina terug te vinden: klik hier.