Ook competities categorie A niet meer hervat

Woensdag 24 februari 2021

Nadat het kabinet dinsdag de bestaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus grotendeels verlengde, is de KNVB vandaag met de gevolgen daarvan gekomen voor de routekaart voor het amateurvoetbal. Door de verlengde maatregelen kunnen in ieder geval de seniorencompetities veldvoetbal in de categorie A (zoals de eerste elftallen, Tweede Divisie tot en met Vijfde Klasse) niet meer worden hervat.

Doordat de competities in de categorie A senioren niet kunnen worden hervat, zal er geen promotie en degradatie plaatsvinden. De indeling voor het seizoen 2021/’22 zal worden gebaseerd op de indeling van het seizoen 2020/’21, zo meldt de KNVB.

Ook voor deze teams organiseert de KNVB de KNVB Regio Cup: regionale competities zonder promotie of degradatie. Dit aanbod start vanaf het moment dat het kabinet dit toelaat. Alle overige teams in de categorie B, veld-, zaal- en pupillenvoetbal gaan al over naar de KNVB Regio Cup, zoals we begin februari hebben gemeld.

Voor de JO17-1, zij spelen in de Hoofdklasse en behoren daarom ook bij de Categorie A, is er nog een kleine kans op hervatting van de competitie. Omdat die teams al zonder beperkingen kunnen trainen, hebben zij een minder lange voorbereidingsperiode nodig.

Lees er meer over op de site van de KNVB, inclusief de genoemde routekaart: klik hier.