Langere avondklok, deel senioren kan veld weer op

Dinsdag 23 februari 2021

De coronamaatregelen vragen veel van ons allemaal. Hoe langer de crisis duurt, hoe zwaarder het voor iedereen wordt. Het kabinet neemt daarom iets meer risico's, door het instellen van een aantal versoepelingen. Dat is deze dinsdagavond duidelijk geworden. Een deel van de veranderingen heeft ook betrekking op vv SEH.

De lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 15 maart van kracht, maar er is dus ook goed nieuws te melden: jongeren tot en met 26 jaar(!) mogen weer samen buiten sporten op sportaccommodaties. Dus ook bij SEH!

Op dit moment geldt die uitzondering juist voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Zij mogen in teamverband buiten sporten en onderling wedstrijden spelen met teams van de eigen club. Het kabinet is voornemens om vanaf 3 maart deze uitzondering dus te verruimen. Jongeren van 18 tot en met 26 jaar mogen dan onder dezelfde voorwaarden ook sporten, echter alleen bij sportaccommodaties.

 

De volgende voorwaarden gelden hierbij:

* Er wordt geen competitie gespeeld.

* De sporters hoeven onderling geen 1,5 meter te bewaren.

* Mensen met klachten die kunnen wijzen op corona blijven thuis.

 

De overige maatregelen blijven gewoon van toepassing, dus:

* Naast de sportkantines zijn ook de douches en kleedkamers gesloten. Dit geldt ook voor de medische ruimte.

* Publiek is uiteraard ook nu niet toegestaan bij de activiteiten.

 

Doordat de avondklok wordt verlengd tot en met 15 maart 04.30 uur en er vanaf 3 maart ook weer seniorenteams zullen trainen bij SEH, zijn er aanpassingen nodig aan het trainingsschema. Na 20.30 vinden er immers geen acitiviteiten meer plaats op het sportpark. Zodra de veranderingen van het schema definitief zijn worden ze uiteraard gepubliceerd op deze site.

Op maandag 8 maart beoordeelt het kabinet welke maatregelen vanaf 16 maart nodig zijn.

 

Lees hier het antwoord op de veelgestelde vragen aan de KNVB.

Alle informatie over de maatregelen en richtlijnen rondom corona bij SEH is op één pagina terug te vinden: klik hier.