Radio 794 Sportquiz: zaterdag het vervolg

Woensdag 10 februari 2021

Nu meer en meer duidelijk wordt dat de kans op het doorgaan van de voetbalcompetities dit seizoen minimaal is, heeft de redactie van Radio 794 Sport bedacht om een heuse voetbalquiz te organiseren: een competitie tussen de hoofdtrainers van alle voetbalverenigingen die de omroep normaliter in de reguliere uitzendingen heeft. Daar hebben we eerder al iets over gemeld op onze site. Ook Edwerd Schuring doet namens SEH mee en is aanstaande zaterdag voor de tweede keer aan de beurt.

Ruim 1,5 week geleden verloor de oefenmeester 'de derby' tegen WZC-trainer Erik van Dijk nipt met 13-14. Maar niet getreurd, want ook voor de verliezers is er een poule en zijn er nog mooie prijzen te winnen. De Heerder hoofdtrainer is zaterdag vrijwel direct na de klok van 14.00 uur aan de beurt.

Aanstaande zaterdag worden er per hoofdtrainer tien voetbalvragen gesteld verdeeld over regionale, nationale en internationale vragen. Op zaterdag 20 februari is het slotstuk, met de finales. De beste twee verliezers spelen dan om de winst in de verliezerspoule. De beste twee winnaars van de winnaars-poule spelen de Grande Finale.

De competitie is in principe een radiowedstrijd, maar het zal ook worden uitgezonden op het beschikbare TV-kanaal. Via het beeld worden de quizmaster en jury vanuit de studio live in beeld gebracht. Van de trainers zijn dan tussendoor pasfoto's te zien.

De uitzendingen zijn te beluisteren/bekijken via RTV 794, iedere week op zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur, dus ook aanstaande zaterdag 13 februari. We wensen Edwerd uiteraard weer veel plezier en succes bij zijn competitie.