Lockdown wordt verlengd tot minimaal 2 maart

Woensdag 03 februari 2021

De nieuwe varianten van het coronavirus winnen snel terrein in Nederland. Daarom heeft het kabinet besloten om de huidige lockdown voort te zetten. De meeste maatregelen die al bestonden zijn verlengd tot en met minimaal 2 maart. Dat heeft het demissionair kabinet dinsdagavond duidelijk gemaakt.

Of de avondklok, die nu nog geldt tot en met 10 februari 04.30 uur, langer gaat duren is nog onduidelijk. Het kabinet heeft deskundigen om advies gevraagd over de huidige situatie van het coronavirus en het pakket van maatregelen. Op basis van dat advies wil het kabinet begin volgende week opnieuw de balans opmaken als het gaat om onder meer de avondklok. Tot die tijd vinden er na 20.30 uur geen activiteiten meer plaats op het sportpark.

De coronamaatregelen die de komende tijd blijven gelden, en van toepassing zijn op SEH, zien er verder als volgt uit:

* Sporten is nog zeer beperkt en alleen buiten mogelijk.

* Voor iedereen vanaf 18 jaar* geldt dat sporten alleen buiten mag op 1,5 meter afstand. Sporten mag individueel of in teamverband met niet meer dan 2 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.

* Uitgezonderd zijn dus: kinderen tot 18 jaar*, sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van de eigen club voor hen blijft toegestaan.

* Naast de sportkantines zijn ook de douches en kleedkamers gesloten. Dit geldt ook voor de medische ruimte.

* Publiek is uiteraard ook nu niet toegestaan bij de activiteiten.

Op 23 februari beoordeelt het kabinet welke maatregelen vanaf 2 maart nodig zijn.

*= De KNVB heeft bepaald dat spelers in de teams binnen de jeugdcompetities mogen sporten in teamverband en onderlinge trainingswedstrijden spelen tegen jeugdteams van de eigen vereniging op de eigen club. Dus ook jongens en meiden van 18 jaar die in een O19-team zitten!

Of en wanneer de competities weer kunnen worden hervat is nog altijd niet duidelijk. Een verkorte opzet is nog de enige mogelijkheid. De bond wil wel voor de amateurverenigingen kleinschalige regionale competities organiseren voor het vervolg van het huidige seizoen: de KNVB Regio Cup. Dit gebeurt in elk geval voor de teams in de Categorie B. Hier komt de Categorie A bij als de competities niet meer op tijd kunnen worden hervat vanwege de coronamaatregelen. De KNVB heeft deze woensdag een zogeheten routekaart voor het restant van het seizoen gepresenteerd. Klik hier.

Lees hier het antwoord op de veelgestelde vragen aan de KNVB.

Alle informatie over de maatregelen en richtlijnen rondom corona bij SEH is op één pagina terug te vinden: klik hier.