Lockdown tot en met ten minste 9 februari

Dinsdag 12 januari 2021

Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af, maar toch zijn er nog de nodige zorgen. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft. Dat is deze avond bekend geworden. De contacten moeten we zo veel mogelijk beperken. Het betekent ook dat de maatregelen die van kracht waren voor sporters voorlopig blijven gelden.

Volwassenen sporten dus alleen of met zijn tweeën, en alleen buiten. Kinderen tot en met 17 jaar* mogen wel sporten in teamverband en mogen wedstrijden onderling spelen, maar ook alleen buiten. De coronamaatregelen die de komende tijd blijven gelden, en van toepassing zijn op SEH, zien er als volgt uit:

* Sporten is nog zeer beperkt en alleen buiten mogelijk.

* Voor iedereen vanaf 18 jaar* geldt dat sporten alleen buiten mag op 1,5 meter afstand. Sporten mag individueel of in teamverband met niet meer dan 2 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. 

* Uitgezonderd zijn dus: kinderen tot 18 jaar*, sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van de eigen club voor hen blijft toegestaan.

* Naast de sportkantines zijn ook de douches en kleedkamers gesloten. Dit geldt ook voor de medische ruimte.

* Publiek is uiteraard ook nu niet toegestaan bij de activiteiten.

Op 2 februari beoordeelt het kabinet welke maatregelen na 9 februari nodig zijn.

Of en wanneer de competities weer kunnen worden hervat is nog niet duidelijk. Een verkorte opzet is nog de enige mogelijkheid. Dan liggen er eigenlijk nog twee opties open: 1. De huidige competities opdelen in halve poules, waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld en 2. Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft. De definitieve keuze voor een van deze scenario’s en de concrete uitwerking ervan volgt op het moment waarop duidelijk is wanneer de competities weer worden hervat.

Met de eerstvolgende persconferentie hoopt de KNVB van het kabinet meer duidelijkheid te krijgen over eventuele versoepelingen voor de sport. Op basis hiervan zal uiterlijk in de week van 9 februari een besluit worden genomen over de hervatting van de competities.

*= In afstemming met NOC*NSF is door de KNVB bepaald dat spelers in de teams binnen de jeugdcompetities mogen sporten in teamverband en onderlinge trainingswedstrijden spelen tegen jeugdteams van de eigen vereniging op de eigen club. Dus ook jongens en meiden van 18 jaar die in een O19-team zitten!

Lees hier het antwoord op de veelgestelde vragen aan de KNVB.

Alle informatie over de maatregelen en richtlijnen rondom corona bij SEH is op één pagina terug te vinden: klik hier.