Vouwfolders SEH deze zaterdag verspreid

Zaterdag 19 december 2020

De zogeheten ‘vouwfolder’ van voetbalvereniging SEH is deze zaterdag huis-aan-huis verspreid in Heerde. Met behulp van eigen jeugdleden én vrijwilligers is het hele dorp in een paar uurtjes in de ochtend voorzien van het papieren document met de titel ‘Wij zijn SEH’.

Als winnaar van de Gulden Gids Award in 2019, de prijs voor de beste PR-gids van het land, wilde de verantwoordelijke PR-commissie van SEH dit jaar natuurlijk iets moois neerzetten. Traditiegetrouw vindt de verspreiding van deze gids in september plaats, vlak voor de start van de competities.

Maar net op het moment dat de redactie écht wilde beginnen met het maken van de nieuwe PR-gids medio maart greep het coronavirus om zich heen. Al vrij snel is daarop besloten deze september geen presentatiegids met de naam ‘Wij zijn SEH’ uit te brengen. Ondanks versoepelingen richting de zomer waren er nog veel beperkingen, waardoor het praktisch gezien lastig werd om een mooie gids te maken.

In het najaar is de handschoen toch opgepakt om rond de kerstperiode wél met een drukwerk te komen. Het is geen uitgebreide PR-gids, maar met deze vouwfolder toont de vereniging zich toch op een mooie manier actief in Heerde. Met bijvoorbeeld de kerstgroet voor iedereen op de achterzijde is er ook oog voor het sociale aspect, in deze tijd toch niet onbelangrijk.

Zaterdag zijn de bijna 5.000 folders verspreid, met dank aan de JO13 en MO13 (1 en 2) en hun ouders/chauffeurs en andere vrijwilligers. De bezorging is gedaan in kleine groepjes en met inachtneming van alle corona-richtlijnen via een soort van ‘drive-trough’ op de parkeerplaats bij het sportpark. 

Mensen die lid zijn van de vereniging, maar niet in Heerde wonen, ontvangen normaliter binnenkort (lees: hopelijk nog voor de kerst) het drukwerk per post. Dit geldt ook voor de honderden sponsoren van onze mooie voetbalclub. Normaal gesproken zouden er in de kantine van de voetbalvereniging ook nog een aantal extra exemplaren af te halen zijn, maar dit kan nu uiteraard niet vanwege het coronavirus en de bijbehorende maatregelen.

Veel verschillende onderwerpen komen aan bod in de folder. Zo is er een interview met hoofdtrainer Edwerd Schuring te lezen en zijn er pasfoto’s gemaakt van spelers en staf. Verder is er aandacht voor alle doelgroepen die spelen bij SEH, voor de trouwe vrijwilligers én- hoe toepasselijk in deze tijd- gaan we verder in op de ‘voetbalvirus-overdacht’ van vaders op kinderen. Ook vertelt een echte vedette waarom het zo leuk is om te voetballen in het G-team. Tot slot is er voor de liefhebber een woordzoeker te maken, waarbij de enige échte SEH-sjaal te winnen is. Ideaal voor de komende winter!

De totstandkoming van deze gids is volledig verzorgd door vrijwilligers en de vele sponsoren van SEH. Aan een ieder die aan dit drukwerk heeft meegewerkt: heel veel dank!

Heeft u of heb jij vragen of op-, dan wel aanmerkingen over de folder, de inhoud of de bezorging? Neem dan contact op met de PR-commissie: prcommissie@vvseh.nl