Gedeeltelijke lockdown duurt voort

Woensdag 09 december 2020

De gedeeltelijke lockdown, van toepassing sinds 19 november, blijft nog wel even van kracht. Ook tijdens bijvoorbeeld de feestdagen. Dat werd duidelijk in de persconferentie van dinsdagavond.

Het betekent bijvoorbeeld dat volwassenen voorlopig alleen op anderhalve meter afstand sporten. De coronamaatregelen die de komende tijd blijven gelden, en van toepassing zijn op SEH, zien er als volgt uit:

* Sporten is alleen nog beperkt mogelijk.

* Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand. Sporten mag individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. 

* Uitgezonderd zijn: kinderen tot 18 jaar, sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van de eigen club voor hen is toegestaan.

* Naast de sportkantines zijn ook de douches en kleedkamers gesloten. Dit geldt ook voor de medische ruimte.

* Publiek blijft niet toegestaan bij de activiteiten.

 

Hoe lang deze maatregelen exact nog duren is niet bekend. Verder is er aangekondigd dat er nog naar twee zaken wordt gekeken:

*Er komt een onderzoek of de leeftijdsgrens bij trainingen in teamverband opgerekt kan worden naar 27 jaar. Nu is dat dus 18 jaar.

*Daarnaast wordt er in januari gekeken naar het toelaten van grotere groepen supporters bij (lokale) voetbalwedstrijden. 

 

De KNVB beslist binnenkort, half december, of de competities half januari kunnen worden hervat, of dat de opzet hiervan moet worden ingekort.

Lees hier het antwoord op de veelgestelde vragen aan de KNVB.

Alle informatie over de maatregelen en richtlijnen rondom corona bij SEH is op één pagina terug te vinden: klik hier.