Terug naar gedeeltelijke lockdown

Woensdag 18 november 2020

De gedeeltelijke lockdown om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan wordt voortgezet. De maatregelen blijven nodig om elkaar te beschermen. Dat werd dinsdagavond duidelijk in een persconferentie. Ook voor SEH verandert er wel weer iets.

En dit keer is dat eigenlijk wel positief. Want mensen mogen per dag weer maximaal drie mensen thuis ontvangen en met maximaal vier mensen in groepsverband buiten zijn, vanaf donderdag 19 november. De groepsgrootte voor trainingen bij de senioren is dus niet langer meer slechts twee personen.

De maatregelen voor de sport zien er als volgt uit:

* Sporten is alleen nog beperkt mogelijk.

* Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand. Sporten mag individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. 

* Uitgezonderd zijn: kinderen tot 18 jaar, sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van de eigen club voor hen is toegestaan.

* Naast de sportkantines zijn ook de douches en kleedkamers gesloten. Dit geldt ook voor de medische ruimte.

* Publiek blijft niet toegestaan bij de activiteiten.

De bovenstaande maatregelen zijn dus geldig vanaf 19 november. Voor hoe lang is nog niet helemaal duidelijk. De KNVB noemt bovenstaande verandering in een reactie ‘een stap van niets naar bijna niets’, volgende week vindt er een gesprek plaats met de minister om naar oplossingen te kijken. Zodat hopelijk er snel weer meer mogelijk is.

Begin december beslist het kabinet of de maatregelen kunnen worden aangepast. Maar hoe beter we ons nu aan de maatregelen houden, hoe groter de kans op aanpassing ervan. Dinsdagavond werd duidelijk dat er zeker tot half januari nog aanvullende regels zullen blijven gelden. De KNVB wil half december kunnen bepalen of de competities half januari worden hervat, of dat de opzet hiervan moet worden ingekort.

Lees hier het antwoord op de veelgestelde vragen aan de KNVB

Alle informatie over de maatregelen en richtlijnen rondom corona bij SEH is op één pagina terug te vinden: klik hier.