Half december meer duidelijk over competities

Woensdag 04 november 2020

De KNVB heeft deze woensdag ‘Plan B: Blijven voetballen in tijden van corona’ gepubliceerd. De KNVB heeft daarin fases opgesteld die synchroon lopen met de routekaart van het kabinet. Dan gaat het onder meer van alleen trainen (voor senioren met beperkingen), via (oefen)wedstrijden binnen de eigen regio, naar uiteindelijk het spelen van competities met beperkt publiek.

Het ‘Plan B’ voor het amateurvoetbal bestaat uit drie elkaar aanvullende pijlers, waarbij de eerste gaat over de scenario’s voor het uitspelen van de amateurcompetities. In het meest positieve scenario is een herstart van de competitie in het weekend van 16 en 17 januari 2021 mogelijk. In dat geval kunnen sommige competities nog volledig worden uitgespeeld dit seizoen. In de hele maand juni 2021 wordt er dan doorgespeeld. De nacompetitie komt te vervallen voor onder andere het standaardvoetbal. 

Half december wordt besloten of dit scenario haalbaar is. Als dat niet het geval blijkt te zijn, dan worden de competities op een later moment hervat in een deels of volledig aangepaste vorm.

Lees hier meer over het ‘Plan B’ van de KNVB en de andere pijlers.