Strengere coronaregels voor twee weken

Woensdag 04 november 2020

Het kabinet heeft besloten om voor de komende 2 weken, bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown, extra maatregelen in te stellen. Dat werd dinsdagavond duidelijk. Een deel van deze maatregelen is ook van toepassing voor onze voetbalvereniging.

Belangrijkste verschil is de groepsgrootte voor trainingen in teamverband bij de senioren: dit was maximaal vier personen en wordt nu niet meer dan twee personen.

De maatregelen voor de sport zien er als volgt uit:

*Sporten is alleen nog beperkt mogelijk.

*Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 2 (!) personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.

*De amateurcompetities blijven dus stil liggen.

*Uitgezonderd zijn: kinderen tot 18 jaar, sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van de eigen club voor hen is toegestaan.

*Naast de sportkantines zijn ook de douches en kleedkamers gesloten. Dit geldt ook voor de medische ruimte. Groepslessen zijn verboden.

*Ook nu is publiek niet toegestaan bij de activiteiten.

De bovenstaande maatregelen zijn geldig vanaf vandaag (4 november), 22.00 uur tot en met 18 november. Vanaf 19 november gaan we normaliter terug naar de huidige gedeeltelijke lockdown, zoals die tot deze woensdag van toepassing was. Dit zal tot minimaal half december duren. De KNVB is deze woensdag ook met wat meer duidelijkheid gekomen over wat er met de competities gebeurt als deze weer herstart kunnen worden.

Lees hier het antwoord op de veelgestelde vragen aan de KNVB

Alle informatie over de maatregelen en richtlijnen rondom corona bij SEH is op één pagina terug te vinden: klik hier.